Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Χρέη σε Τράπεζες και στο Δημόσιο “βγάζουν στο σφυρί” δεκάδες ακίνητα στην Ξάνθη!

Share it:


Στο σφυρί οδηγούνται δεκάδες ακίνητα στην περιοχή της Ξάνθης με τους πλειστηριασμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια να έχουν αυξηθεί δραματικά και τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να φανούν συνεπείς και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους τόσο προς τις Τράπεζες όσο και προς το Δημόσιο να βλέπουν τις περιουσίες τους να κάνουν... φτερά!

Χιλιάδες πλειστηριασμοί από το 2009!
Ήδη από το 2009 το Ειρηνοδικείο της περιοχής προχωρά ετησίως στην έκδοση εκατοντάδων προγραμμάτων πλειστηριασμού ακίνητων, εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν όλα ατυχή έκβαση μιας και υπάρχουν περιπτώσεις οφειλετών που καταφέρνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να σταματήσουν την εκτέλεση των πλειστηριασμών, παίρνοντας παράταση ζωής για τις περιουσίες τους.

Όπως είναι γνωστό τα προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων αφορούν εκτελέσεις κατ' εντολή ιδιωτών ή δημοσίου, με τις Τράπεζες να μονοπωλούν τις διαδικασίες δεδομένης και της οικονομικής αδυναμίας των δανειοληπτών να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους συμβάσεις. Μέχρι στιγμής και με την υπάρχουσα νομοθεσία τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους προστατεύεται η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα λοιπά ακίνητα που έχει κάποιος στην κατοχή του.

Προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο εκατοντάδες είναι οι οφειλέτες που ήδη έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένο νοικοκυριά αν και σε κεντρικό επίπεδο εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Πουλάνε όσο, όσο
Την ίδια στιγμή, και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει εργαζόμενους και επιχειρηματίες της περιοχής, ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια προσπάθεια να ρευστοποιήσουν τις περιουσίες τους, υπό τον φόβο να τις χάσουν υποτιμημένες, αναζητούν απεγνωσμένα αγοραστές πουλώντας όσο, όσο.

Ωστόσο από την πλευρά τους οι Τράπεζες φαίνεται να διατηρούν την αναλγησία τους προχωρώντας αδιάκοπα στην έκδοση εντολών πλειστηριασμού με αποτέλεσμα τα συμβολαιογραφικά γραφεία της περιοχής να έχουν πάρει φωτιά!

Ακίνητα στο κέντρο βγαίνουν στο σφυρί
Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν εκδοθεί δεκάδες εντολές πλειστηριασμών ακινήτων σε κεντρικά σημεία της πόλης κυρίως από Τράπεζες ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που λόγω οφειλών προς το Δημόσιο βρίσκονται επίσης ένα στάδιο πριν χάσουν τις περιουσίες τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τριών ακινήτων που βρίσκονται επί της οδού Δαγκλή και τα οποία βγαίνουν στο σφυρί κατ' εντολή γνωστής Τράπεζας και μάλιστα σε τιμές... ευκαιρίας! Πρόκειται για χώρους που χρησιμοποιούνται ως γραφεία και σε βάρος των οποίων ήδη υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης. Στο σφυρί βγαίνουν επίσης δυο ακίνητα στην Παλιά Χρύσα, 1.009 τ.μ. και 2.296 τ.μ. τα οποία επίσης διατίθενται σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές καθώς και ένα διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή λόγω οφειλής σε Τραπεζικό Ίδρυμα. Το εν λόγω ακίνητο εκτίθεται σε πλειστηριασμό προς 52.000 ευρώ ενώ σε βάρος του υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης.

Σε πλειστηριασμό οδηγείται επίσης διαμέρισμα επί της οδού Αγίου Ελευθερίου σε βάρος του οποίου υφίστανται τέσσερις προσημειώσεις υποθήκης με τιμή εκκίνησης τις 110.000 ευρώ, ενώ εντολή κατάσχεσης σε βάρος πεπαλαιωμένης διώροφης οικίας που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης εκδόθηκε από ασφαλιστικό ταμείο για να καλυφθεί τμήμα χρέους οφειλέτη για ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί.
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση