GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνωστάκης-ΔΗΜΑΡ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της...


Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού προγράμματος, που μας επέβαλλαν, να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων και να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της».
Ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ «είναι αταλάντευτα ευρωπαϊστές», και γι’ αυτό όπως είπε, «είμαστε σταθερά υπέρ της αλλαγής της πορείας της Ευρώπης, για να κατοχυρωθεί το κοινό της μέλλον».
Παράλληλα, μίλησε για «αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, μια ριζική αλλαγή της πολιτικής, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα», ενώ έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο «να εδραιωθεί μια κατάσταση, απόλυτα διχασμένης κοινωνίας».
«Η χώρα χρειάζεται μια ελπιδοφόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική» τόνισε.
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, υπογράμμισε ότι «δεν αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξα και εκτός πραγματικότητας σενάρια πρωτογενών πλεονασμάτων, υπερβολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και εξωπραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης», και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται, «είναι μια τολμηρή και ουσιαστική αναδιάρθρωση του».
«Κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του θέματος είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα πρέπει να επιδιώξει άμεσα μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο. Δεν βοηθούν εδώ θέσεις που υποβαθμίζουν το θέμα, υποστηρίζοντας ότι το χρέος ήδη έχει καταστεί βιώσιμο. Ούτε βεβαίως βοηθούν, οι θέσεις ότι το χρέος μπορεί να διαγραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του μονομερώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστάκης.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Ούτε να σας βρισουμε δεν αξιζετε κατακαθια και γερομπισπικια. Όπου φυσάει ο άνεμος είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση