GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων ορεινών περιοχών

Την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές κατά την έννοια κοινοτικής οδηγίας, ...


Την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές κατά την έννοια κοινοτικής οδηγίας, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.
Όπως ειδικότερα επισημαίνουν οι βουλευτές, αν και έχει ψηφιστεί νόμος για τη χορήγηση ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημώσουν ολόκληρα χωριά, η διάταξη δεν αξιοποιείται.
Αναφέρουν, επίσης, ότι το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προβαίνει συχνά σε τροποποιήσεις με διεύρυνση του καταλόγου των μειονεκτικών περιοχών.
Ωστόσο «παρόλο που οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά καιρούς διεκδίκησαν και πέτυχαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη διεύρυνση του καταλόγου των μειονεκτικών περιοχών, οι αλλαγές αυτές δεν καθίσταται δυνατόν να αξιοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.
Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε σχετική ερώτηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας ότι στον ν.3016/2002, άρθρο 27 παρ. 2 με τον οποίο εισάγονται μέτρα κοινωνικής πολιτικής, δεν έχει συμπεριληφθεί μετά τη φράση «όπως αυτές ορίζονται στην οδηγία 85/148/ΕΟΚ» η φράση «όπως εκάστοτε ισχύει» και απαιτείται προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να ληφθούν υπόψη μετέπειτα τροποποιήσεις.
Αποτέλεσμα της ερμηνείας αυτής είναι να απορρίπτεται το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων εισοδηματικής ενίσχυσης καθώς προέρχεται από δικαιούχους των παραπάνω περιοχών».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση