GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ειδική μάσκα οξυγόνου στο κελί ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό!

Με ειδική μάσκα στο πρόσωπο, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, κοιμάται από το βράδυ της Τετάρτης -σ...

Με ειδική μάσκα στο πρόσωπο, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, κοιμάται από το βράδυ της Τετάρτης -σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso- ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς!
O «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής πάσχει από υπνική άπνοια και αυτός ήταν ο λόγος που τα μεσάνυχτα της 17ης προς την 18η Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε επειγόντως και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Λόγω της κρισιμότητας του προβλήματος ο εφημερεύων ιατρός των φυλακών είχε κρίνει επιβεβλημένη τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες καρδιολογικές εξετάσεις.

Υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή στη λειτουργία της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η αναπνοή του ασθενούς εξασθενεί ή σταματάει εντελώς για 10–15 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο επειδή η ποσότητα του οξυγόνου που υπάρχει στο αίμα μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που διαταράσσεται η οξυγόνωση οργάνων, όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά. Τα επεισόδια μπορεί να επαναληφθούν και πάνω από 10 φορές την ώρα με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρρυθμίες, ακόμη και καταστροφικές.
Για τη διάγνωση, ο ασθενής πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον μία νύχτα σε ειδικό δωμάτιο του νοσοκομείου, που λέγεται Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου. Στη διάρκεια του ύπνου, γίνονται διάφορες μετρήσεις και παρατηρήσεις, όπως ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ηλεκτρομυογράφημα, ηλεκτροκαρδιογράφημα, παρατήρηση των κινήσεων των ματιών, καταγραφή της ροής του αέρα στη μύτη και στο στόμα, παρατήρηση των κινήσεων του θώρακα και της κοιλιάς, των ποδιών και γενικότερα του σώματος κ.ά. Σε όλες αυτές τις εξετάσεις υποβλήθηκε και ο κ. Παππάς η περίπτωση του οποίου κρίθηκε σοβαρή και γι αυτό αποφασίστηκε η χρήση συσκευής θετικής πίεσης (CPAP) που τοποθετήθηκε δίπλα στο κρεβάτι του. Η συσκευή διαθέτει ειδική μάσκα που τοποθετείται στο πρόσωπο μέσω της οποίας παρέχεται αέρας υπό πίεση στη μύτη.

Ανάλογα με τη βαρύτητα της περίπτωσης πάντως μπορεί να απαιτηθεί και ειδική χειρουργική επέμβαση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση