GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προελαύνουν οι τζιχαντιστές

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κέρδισαν έδαφος γύρω από την Κομπάνι, παρά τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται επί δύο εβδο...


Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κέρδισαν έδαφος γύρω από την Κομπάνι, παρά τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται επί δύο εβδομάδες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και τις ρίψεις όπλων και πυρομαχικών στους Κούρδους υπερασπιστές της πόλης.
Οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν υψώματα δυτικά της πόλης και συνέχισαν την έφοδό τους στις βόρειες συνοικίες στην Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι τζιχαντιστές πιστεύεται πως προσπαθούν να καταλάβουν το φυλάκιο Μουρσιτπινάρ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, από όπου περνάει η μοναδική οδός ανεφοδιασμού της πολιορκημένης πόλης.
Η κατάληψη του φυλακίου αυτού θα απέτρεπε πριν καν φτάσουν την έλευση των ενισχύσεων που αποφάσισαν να στείλουν οι Ιρακινοί Κούρδοι με απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου τους χθες.
Ο Ιντρίς Νασάν, ένας Κούρδος αξιωματούχος στην Κομπάνι, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες προκειμένου οι Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές να σπεύσουν σε βοήθεια της Κομπάνι και ότι οι Πεσμεργκά αναμένεται να «φθάσουν πολύ σύντομα» εκεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση