GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ιό Έμπολα. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον Τόμας...


Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ιό Έμπολα. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, που νοσηλεύεται στο Ντάλας.
Προς το παρόν, 12 έως 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε παιδιών, είναι δεδομένο ότι είχαν άμεση επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον Έμπολα στην Λιβερία.
Σε τέσσερις από αυτούς έχει ζητηθεί να παραμείνουν στο σπίτι τους, για όσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να επιβεβαιωθεί αν έχουν τα συμπτώματα του ιού. Σύμφωνα Δρ Ντέιβιντ Λέικι, επίτροπο Υγείας του Τέξας, η εντολή του κατ” οίκον περιορισμού μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου δόθηκε στην οικογένεια του Ντάνκαν. Οι συγγενείς του δεν θα πρέπει να έρθουν σε καμιά επαφή με άλλα άτομα, χωρίς την έγκριση των υγειονομικών αρχών.
«Εφαρμόσαμε τα πρωτόκολλα προστασίας του κοινού και αναχαίτισης της εξάπλωσης της νόσου. Η εντολή του κατ” οίκον περιορισμού της οικογένειας του ασθενή μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την κατάσταση με τον πιο σχολαστικό τρόπο» εξήγησε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.338 άτομα στην Δυτική Αφρική, ενώ εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση του και σε χώρες εκτός της αφρικανικής ηπείρου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση