GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρονοδιάγραμμα για ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους ζητά ο Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκανε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει μια δεσμευτική απ...



Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκανε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει μια δεσμευτική απόφαση που θα ορίζει το χρονικό πλαίσιο για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Μιλώντας στη σύνοδο των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας στο Κάιρο ο Αμπάς είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθούν «σοβαρές διαπραγματεύσεις» που θα οδηγήσουν σε μια οριστική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων δήλωσε επίσης «πεπεισμένος ότι υπάρχει τοπική και διεθνής βούληση» για τη χορήγηση των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς του καλοκαιριού. Όπως υπογράμμισε, από τον πόλεμο αυτό καταστράφηκαν 61.000 σπίτι και ολόκληρες γειτονιές μετατράπηκαν σε ερείπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση