GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώθηκαν οι παραγγελίες στις γερμανικές επιχειρήσεις

Ορατός είναι ο κίνδυνος επιβράδυνσης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, της γερμανικής, μετά και τη μείωση των παραγγελιών στ...


Ορατός είναι ο κίνδυνος επιβράδυνσης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, της γερμανικής, μετά και τη μείωση των παραγγελιών στις επιχειρήσεις κατά 5,7% τον Αύγουστο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Τα στοιχεία για τη μείωση των παραγγελιών -που ήταν η μεγαλύτερη σε μηνιαία βάση από το 2009- ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2013, οι παραγγελίες ήταν μειωμένες κατά 1,3%. Οι παραγγελίες για εξαγωγές μειώθηκαν 8,4% τον Αύγουστο, ενώ η εγχώρια ζήτηση υποχώρησε 2%. Αν και οι παραγγελίες ήταν αδύναμες εν μέρει λόγω των διακοπών στα σχολεία, ωστόσο επηρεάσθηκαν από την επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.
Η επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης υπονομεύει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας μετά τη συρρίκνωσή της στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Η Ευρωζώνη δυσκολεύεται να διατηρήσει την ανάκαμψή της, εν μέσω πολιτικών εντάσεων με τη Ρωσία και της μείωσης του πληθωρισμού στην περιοχή στο 0,3%, πολύ κάτω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη σταθερότητα των τιμών που είναι λίγο κάτω από το 2%.
«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, ιδιαίτερα η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία, έχει κάνει τις εταιρείες επιφυλακτικές σχετικά με τα επενδυτικά τους σχέδια, παρά τις πολύ ευνοϊκές συνθήκες όσον αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη και τη χρηματοδότησή τους. Εφόσον υποχωρήσουν αυτές οι αβεβαιότητες, η εμπιστοσύνη και οι επενδύσεις αναμένεται να ανακάμψουν», δήλωσε οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg στο Λονδίνο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση