GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζον Κέρι: «Τραγωδία» η προέλαση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι

H προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συριακή πόλη Κομπάνι είναι μια τραγωδία, ωστόσο, δεν θα αποθαρρύνει τις ΗΠΑ κα...



H προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συριακή πόλη Κομπάνι είναι μια τραγωδία, ωστόσο, δεν θα αποθαρρύνει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από το να παραμείνουν προσηλωμένοι στην μακροπρόθεσμη στρατηγική τους στην περιοχή.

Τα παραπάνω δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σημειώνοντας πως το
Κομπάνι αντιπροσωπεύει το πόσο «διαβολικό» είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, δεν αποτελεί τον ορισμό ούτε της στρατηγικής ούτε της πλήρους διάστασης του τι συμβαίνει όσον αφορά την απάντησή μας» στο Ισλαμικό Κράτος, είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφος στη Βοστόνη.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τη συγκρότηση του συνασπισμού. Οι συμμετέχοντες ακόμα αναλαμβάνουν καθήκοντα», τόνισε ο Κέρι και πρόσθεσε: «Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν να δώσουμε στο Ιράκ χώρο προκειμένου να μπορέσει να συγκροτήσει τη κυβέρνησή του και να αρχίσει τις επιχειρήσεις απόκρουσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση