GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλός παπάς καλεί μαφιόζους να εξομολογηθούν

Έπειτα από τα δεκάδες κρούσματα καρκίνου σε πολίτες της Νάπολη που αποδίδονται στο τοξικό έδαφος της περιοχής εξαιτίας της παρά...



Έπειτα από τα δεκάδες κρούσματα καρκίνου σε πολίτες της Νάπολη που αποδίδονται στο τοξικό έδαφος της περιοχής εξαιτίας της παράνομης ταφής τοξικών αποβλήτων, ένας ιερέας προσπαθεί να δώσει τέλος στο μυστήριο με το «νεκροταφείο» δηλητηρίων.

Ο Δον Μάρκο Ρίτσι, λοιπόν, καλεί σε εξομολόγηση τους μαφιόζους της Καμόρα σε μία προσπάθεια να μάθει τις ακριβείς τοποθεσίες ταφής τοξικών αποβλήτων και στη συνέχεια να της αναφέρει στις ιταλικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο ιερέας από την περιοχή Ερκολάνο, η ταυτότητα εκείνου που εξομολογείται προστατεύεται, επομένως όσοι γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία και αποφασίσουν να τα αποκαλύψουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα σημεία όπου φορτηγά ξεφορτώνουν απόβλητα. Ας πάρουν θάρρος και να μου το πουν στο εξομολογητήριο. Τα στοιχεία τους θα παραμείνουν κρυφά. Θα πάω εγώ στους εισαγγελείς να πω πού βρίσκονται (τα απόβλητα). Σε αυτή τη φάση δε μας ενδιαφέρει να καταγγείλουμε κανέναν. Θέλουμε μόνο να ξεριζώσουμε το κακό που υπάρχει κάτω από το έδαφος», τονίζει ο ιερέας.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής η προσπάθειά του έχει αποφέρει καρπούς καθώς σε σημεία που έχει επισημάνει, οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει θαμμένα δοχεία με τοξικά απόβλητα, όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

«Είναι μόνο ένα μικρός μέρος, γιατί από αυτά τα μέρη έχουν περάσει εκατοντάδες φορτηγά», επισημαίνει ο Δον Ρίτσι και καλεί όσους γνωρίζουν να μιλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση