GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταξίδεψε στις ΗΠΑ, μέσω Βρυξελλών, ο ασθενής με Έμπολα

Επτά ώρες παρέμεινε στην Ευρώπη ο πρώτος ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", o Th...



Επτά ώρες παρέμεινε στην Ευρώπη ο πρώτος ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", o Thomas Eric Duncan, o πρώτος ασθενής του Έμπολα στις ΗΠΑ, κατά την διάρκεια του αεροπορικού του ταξιδιού από τη Λιβερία έως το Ντάλας του Τέξας (ταξίδεψε μαζί με την κόρη του), έκανε ενδιάμεση στάση στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του Βελγίου, στις Βρυξέλλες. Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα το πρώτο κρούσμα Έμπολα που εντοπίστηκε πέραν της Δυτικής Αφρικής, για να μεταβεί στον προορισμό του, άλλαξε τρία αεροπλάνα. Το πρώτο ήταν βελγικών αερογραμμών που τον μετέφερε ως τις Βρυξέλλες. To ταξίδι αυτό διήρκεσε έξι ώρες.

Στις Βρυξέλλες παρέμεινε επτά ώρες, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα (χωρίς να διευκρινίζει εάν στις ώρες αυτές, παρέμεινε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης ή βγήκε κι έξω).

Ένα δεύτερο αεροπλάνο (αυτή τη φορά της εταιρείας "United Airlines") τον μετέφερε κοντά στην Ουάσινγκτον στο διεθνές αεροδρόμιο Ιnternational Airport "Dulles". Το ταξίδι διήρκεσε 8 ώρες κι ένα τρίτο αεροπλάνο, κι αυτό των αερογραμμών "United Airlines", τον μετέφερε στον τελικό του προορισμό, το Ντάλας του Τέξας (διάρκεια ταξιδιού 3 ώρες).

Για τους τους ειδικούς, για όλες αυτές τις ώρες που επέβαινε στο αεροπλάνο, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους συνεπιβάτες. Κι αυτό γιατί, ο επιβάτης καθ΄όλη την διάρκεια των πτήσεων δεν είχε εκδηλώσει συμπτώματα, κατά συνέπεια δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους συνεπιβάτες του.

Ο Thomas Eric Duncan επιβιβάστηκε από τη Λιβερία στις 19 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα στις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά την επιβίβασή του στο αεροσκάφος των βελγικών αερογραμμών και στις πτήσεις που εν συνεχεία ακολούθησε ("United Airlines") μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση