GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερευνούν τον Ντιεντονέ για φορολογική απάτη και κατάχρηση κοινωνικών αγαθών

Υπό δικαστική έρευνα στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι για φορολογική απάτη, ξέπλυμα και κατάχρηση κοινωνικών αγαθών έχει τεθεί ο γάλ...



Υπό δικαστική έρευνα στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι για φορολογική απάτη, ξέπλυμα και κατάχρηση
κοινωνικών αγαθών έχει τεθεί ο γάλλος χιουμορίστας και πολιτικός ακτιβιστής Ντιεντονέ, ο οποίος βρίσκεται τακτικά στην επικαιρότητα με δηλώσεις του, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση και από δικαστική πηγή.

Έπειτα από μια προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού που αφορούσε κυρίως στην κληρονομιά και σε κινήσεις κεφαλαίων του αμφιλεγόμενου χιουμορίστα, η διαδικασία των ανακρίσεων και της συγκέντρωσης στοιχείων είχε ανοίξει στις αρχές Απριλίου.

Αυτή αφορούσε επίσης το αδίκημα της απατηλής πτώχευσης και απάτης, αλλά ο Ντιεντονέ δεν τέθηκε υπό δικαστική έρευνα για τις κατηγορίες αυτές.

Οι ερευνητές έθεσαν ερωτήματα κυρίως για τα περισσότερα από 400.000 ευρώ τα οποία ο Ντιεντονέ έχει στείλει από το 2009 στο Καμερούν, ενώ την ίδια περίοδο δεν κατέβαλλε τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί έπειτα από επανειλημμένες καταδίκες του από δικαστήρια κυρίως για αντισημιτικές δηλώσεις. Έκτοτε έχει πληρώσει τα πρόστιμα αυτά.

Οι ερευνητές έθεσαν επίσης ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες η εταιρεία παραγωγής την οποία διευθύνει η σύντροφος του καλλιτέχνη, η Νοεμί Μοντάιν, είχε αγοράσει έναντι 550.000 ευρώ μια ιδιοκτησία του Ντιεντονέ, η οποία είχε τεθεί σε υποχρεωτικό πλειστηριασμό λόγω ενός χρέους στην εφορία σχεδόν 900.000 ευρώ.

Αφού απηύθυνε μια έκκληση για δωρεές, ο Ντιεντονέ είχε λάβει σχεδόν 1.400 επιταγές για συνολικό ποσό περίπου 550.000 ευρώ, είχε δηλώσει το Φεβρουάριο μια πηγή που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στα τέλη Ιανουαρίου, με την ευκαιρία της προκαταρκτικής έρευνας, οι αστυνομικοί του Γραφείου Κατά της Διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει στην κατοικία του 650.000 ευρώ σε μετρητά. Ο δικηγόρος του είχε τότε εξηγήσει πως τα χρήματα προέρχονταν από τα εισιτήρια της παράστασής του.

Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη συσσωρεύονται για τον Ντιεντονέ. Το Σεπτέμβριο, η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε μια νέα έρευνα για «δικαιολόγηση πράξεων τρομοκρατίας» μετά τη μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο μιλούσε με ειρωνεία για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται επίσης να δικασθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι για την έκκληση για δωρεές που είχε απευθύνει στο Ίντερνετ για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.

Πρόκειται ακόμη να εμφανισθεί στις 28 Ιανουαρίου 2015 ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι κατηγορούμενος για πρόκληση φυλετικού μίσους μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τον δημοσιογράφο της Φρανς Εντέρ Πατρίκ Κοέν. «Όταν τον ακούω να μιλάει, τον Πατρίκ Κοέν, λέω στον εαυτό μου, βλέπεις, οι θάλαμοι αερίων... Κρίμα», είχε πετάξει ο Ντιεντονέ στη διάρκεια της παράστασής του «Ο Τοίχος», στο θέατρο Μεν ντ' Ορ στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση