GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν χθες στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά το κόμμα της αξιωματική...


Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν χθες στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσε προ ολίγων λεπτών πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια.
Αύριο αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την οποία και θα εξηγήσουν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου για τα κόκκινα δάνεια, τα προτεινόμενα σε αυτή μέτρα συνιστούν μία «άμεση, αναγκαία και μη επιδεχόμενη αναβολή παρέμβαση, για την ανάσχεση της καταστρεπτικής πορείας της οικονομίας και της κοινωνίας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την πρόταση νόμου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται δε, «αποτελούν το πρώτο δείγμα γραφής της δέσμευσης για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στο σκληρότερο πυρήνα τους», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προαναγγέλλει την κατάργηση στο σύνολο της μνημονιακής νομοθεσίας και την αντικατάστασή της από ένα νέο εθνικό μοντέλο παραγωγής, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης ως πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα όσων ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα άρθρα της πρότασης νόμου, αναλύονται επαρκώς οι τρόποι ρύθμισης φορολογικών υποχρεώσεων, με το συνολικό ποσό της οφειλής να καταβάλλεται μέχρι και σε 84 δόσεις, με το ετήσιο συνολικό ποσό καταβολής να μην υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
Προβλέπεται ακόμα κεφάλαιο για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, καθώς και περιφερειακή επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Καταργείται ο χαρακτηρισμός του ποινικού αδικήματος της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο ως διαρκούς και οι ρυθμίσεις για κατάσχεση σε χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων.
Προβλέπεται ενδιάμεση ρύθμιση για την προστασία μικροοφειλετών στις τράπεζες και μεταβατική ρύθμιση για την εφαρμογή των ρυθμίσεων.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση