GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Κ. Δαμαβολίτη με την αντιπεριφερειάρχη Β. Μανασάκη

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης με την Αντιπεριφερειάρχη Βιργ...



Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης με την Αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανάγκη θέσπισης κι οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων νοτίως της Κρήτης.

Η Περιφέρεια όπως ανέφερε η κα. Μανασάκη, είναι απόλυτα θετική προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, με λεπτούς χειρισμούς και χωρίς πολιτικές κορώνες. Με ανάλογο τρόπο προτίθεται να κινηθεί και στο θέμα του Euroasia Interconnector. Παράλληλα σημείωσε, πως είναι σημαντική η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος της πρόσφατης διοργάνωσης διεθνούς συνεδρίου στο Ηράκλειο, με θέμα "Ενέργεια και Πολιτική στην Αν. Μεσόγειο" όπου συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαμαβολίτης αναφέρθηκε στα παραδείγματα διαχείρισης της θαλάσσιας ενέργειας από τις Σκανδιναβικές χώρες, που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης και για την Περιφέρεια Κρήτης. Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν σε μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση