GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο

Στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης επικέντρωσ...



Στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης επικέντρωσε την ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ασίας, στο Μιλάνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη αγωνίζεται να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια, είναι κρίσιμη η διαφοροποίηση των πηγών και των οδών ενέργειας. Υπογράμμισε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, με το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου, ο οποίος θα ενώσει τις ενεργειακές πηγές της Κασπίας με την αγορά ενέργειας της Ευρώπης. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για ένα όραμα μακράς πνοής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν φτιάχνουμε απλά αγωγούς, αλλά χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η Ελλάδα προωθεί τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην επικράτειά της και επισήμανε τους διεθνείς διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας δεν είναι μόνο εμπορική και οικονομική, και υπογράμμισε τον τεράστιο πολιτισμικό πλούτο των δύο ηπείρων και τη σημασία της αύξησης των επαφών μέσω της ακαδημαϊκής συνεργασίας και του τουρισμού.

2 σχόλια

  1. Από διαπίστωσης πάτε όλοι καλά μα ΟΛΟΙ..

    Τι κάνατε τόσα χρόνια διακοπές σε κότερα διαφορών φίλων σας;; έτσι εκπαιδεύσατε και τον ΛΑΟ σας...και συνεχίζετε...

    Η διαφθορά και ΣΗΜΕΡΑ χτυπάει κόκκινο ο πλούτος συγκεντρώνετε σε ΛΙΓΟΥΣ το ΔΝΤ σας λέει ΩΜΑ ότι το χρέος της Ελλάδος θέλει κούρεμα ,,ΆΛΛΑ και ξήλωμα την πυραμίδας από την ΚΟΡΦΉ, διυλιστήρια, παράνομες χορηγίες, χαρισματικές διατάξεις κ.τ.λ για τους ημέτερους ...η ΜΕΡΓΚΕΛ σήμερα είναι η μεγαλύτερη κομπιναδόρος του πλανήτη τυχαίο ΉΤΑΝ ότι την παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί; ΤΥΧΑΙΟ; δεν νομίζω...

    Ξέρετε τι θα πάθετε ;; θα συγκεντρώνετε ΌΛΟ το μίσος επάνω σας και σε λίγο καιρό θα συνασπιστούν και θα σας κυνηγούν από δεξιούς-κέντρο δεξιούς , κεντρώοι, σοσιαλιστές, αριστεροί, κομουνιστές, Χρυσαυγιτες ακραίους αριστερούς...μπορεί να μην συμμετέχουν οι ηγεσίες τους άλλα από κάτω η μάζα Βράζει...το βλέπετε συμβαίνει σε ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ και οι νοήμονες το ξέρουν ..

    ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ της ευρωπαϊκής ένωσης τι κάνουν; που το πάνε; θα επιβάλουν ευρωπαϊκή ΧΟΎΝΤΑ;...που πάμε δηλαδή;..θα ζούμε συνεχώς κάτω από μια ευρωπαϊκή τρομοκρατία..

    Σήμερα βλέπετε είναι εύκολο με την ΝΕΑ τεχνολογία να ΜΗΝ ΔΕΊΤΕ το ΝΈΟ αντάρτικο πόλεων διότι θα γίνει με άλλα ΟΠΛΑ με νέα ΟΠΛΑ Π.Χ (μη επανδρωμένα ελικοπτερακια η δεν ξέρω ΤΙ ΑΛΛΟ διαθέτη και η άλλη πλευρά)...

    Συγκεντρωθείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ. οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι ΠΑΝΤΟΥ ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομβικό ρόλο αλλά από την ανάποδη πλευρά. Αποτελεί η χώρα μας ενας εμπολα της πολιτικής, ενα θανατηφόρο ιό, πού κινδυνεύει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Είναι μία χώρα όπου καλλιεργούνται οι ποιο απανθρωπες φασιστικές πρακτικες και παραλλαγές. Όπου καταργούνται νόμοι τής φύσεως και οι προϋποθέσεις για την συνεχιση της ζωής.Ότι κακό συμβαίνει στον πλανήτη στη παγκόσμια οικονομία, συμβαίνει πρώτα εδώ στην Ελλάδα σε υπερθετικό βαθμό. Π.χ. πέφτει το χρηματιστήριο, σε μας 40% περισσότερο. Ξεκινά μία κρίση, πρώτα θα κτυπήσει εμάς, και πολύ ηπιότερα τούς άλλους. Ακόμα και η πανδημία του εμπολα φοβάμαι οτι δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Καταγγελίες από τούς ένστολους στις περιοχές εισόδου των λαθρομεταναστών, εξετάζονται ιατρικά μετά αρκετές ημέρες. Σίγουρη η μετάδοση του ιού άν έρθει. Θέμα τύχης. Ούτε οι συσκευές πού μετράνε τον πυρετό, πού εχουν στα αεροδρόμια του εξωτερικού δεν υπάρχουν. Χρόνια προσπαθειών να αλλάξει το ανοσιούργημα του πολιτικού συστήματος, οι μισοί δούλοι υπηρέτες να τρέφουν και να συντηρούν τούς άλλους μισθούς δεν θα αλλάξει ποτέ. Οι τσιφλικάδες και οι προϊστάμενοι τους, με τούς κολιγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση