GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ανάσα από τα σπίτια η λάβα του ηφαιστείου στην Χαβάη

Συνεχίζει την καταστρεπτική της πορεία η λάβα από το ηφαίστειο της Κιλάουα, με τις αρχές και τους κατοίκους να κρουούν τον κώδωνα το...


Συνεχίζει την καταστρεπτική της πορεία η λάβα από το ηφαίστειο της Κιλάουα, με τις αρχές και τους κατοίκους να κρουούν τον κώδωνα του κινδύνου.
Οι Τζέφ και Ντενίζ Λάγκριμας, κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το σπίτι τους να παραδίδεται στη καυτή λάβα, που, όπως αναφέρεται έχει μειώσει την ταχύτητα εξάπλωσής της. Αποφάσισαν, λοιπόν, να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, μετακομίζοντας στην πόλη Kurtistown, που βρίσκεται 22 χιλιόμετρα μακριά. Η Ντενίζ δήλωσε " Δαν θέλω να καθίσω και απλά να περιμένω να έρθει και να το καταστρέψει. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, ως παιδί, δεν σκέφτηκα ότι θα έφευγα τρέχοντας από τη λάβα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις."
Εικόνες που τραβήχτηκαν μέσω δορυφόρου, απεικονίζουν την τρομάκτική κατάσταση στη περιοχή, με τη λάβα να έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και να συνεχίζει με την ίδια μανία. Οι αρχές του νησιού περιμένουν την εξέλιξη της κατάστασης για να εκκενώσουν την περιοχή.
Ένας τεχνίτης από τη περιοχή, έχει μια διαφορετική άποψη για το θέμα " Η Πέλε, η θεά του ηφαιστίου πρέπει να πάει να δεί την αδερφή της. Ξέρετε πως είναι οι οικογένειες. Είναι όλα εντάξει", θα πει.
Επιστήμονες από τη Παρατήρηση Ηφαιρίων της χώρας, ανέμεναν τη ροή της λάβας το πρωί για να δούν αν θα αλλάξει πορεία, καθώς η διαδρομή που ακολουθεί οδηγεί στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του νησιού και πιθανή καταστροφή του θα οδηγήσει σε μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του νησιού, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της λάβας είχε κατεύθηνση πρός τον ωκεανό.
Οι κάτοικοι τη περιοχής, περιγράφουν τον τόπο τους σαν ένα ήσυχο μέρος και οι δραστηριότητές τους αφορούν κυρίως τις σγροτικές εργασίες και το ψάρεμα. Ευτυχώς, οι ζημιές που προκάλεσε η λάβα στο πέρασμά της δεν ήταν σοβαρές, λόγω της βροχής, που βοήθησε να ανακόψει την πορεία της.
Η περιοχή της Pahoa είναι γνωστή για τα ηφαίστειά της, καθώς υπάρχουν, συνεχής εκρήξεις, του ίδιου ηφαιστίου από το 1983.
Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση