GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση για αλλαγή του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων με σφοδρή αντίδραση από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο «Μετεώρων». Το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας...



Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο «Μετεώρων».
Το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr o Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως «ιστορική» προτείνοντας την μετονομασία του Δήμου.

«Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκόλυνε το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας», ανέφερε ο κ. Σινάνης.

«Τι πυροτέχνημα είναι αυτό; Μας αιφνιδιάζεται όλους, δεν το αναφέρατε αυτό ούτε προεκλογικά, φέρνετε τόσο σημαντικό θέμα χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση με πολίτες και Φορείς για να το ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι κάποιος από πίσω σας.

Τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά. Το να εξαλείψουμε το όνομα «Καλαμπάκα» την εξαφανίζουμε. Δεν πρέπει να φύγει από την ονομασία του Δήμου, αυτήν πρέπει να αναβαθμίσουμε. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μια χαρά ξεκινήσατε τη θητεία σας αυτό τι το θέλατε; Για να μαλώσουμε; Είναι τεράστιες οι ευθύνες σας. Χρειάζεται ωριμότητα για να συζητηθεί. Το πρόβλημά μας είναι ο Δήμος – έκτρωμα που δημιουργήθηκε με τον "Καλλικράτη".

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα χωρίς να ρωτήσουμε τον κόσμο. Προτείνω την ονομασία «Δήμος Καλαμπάκας και Μετεώρων» ή την αναβολή της συζήτησης», ανέφερε ο Ιωάννης Μπουφίδης που είδε να καταψηφίζεται το αίτημα της αναβολής της συζήτησης του θέματος.

«Η μετονομασία θα κάνει το Δήμο μας τμήμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας, όπως είναι το …ξύδι "Μετέωρα". Θα αποδυναμώσει την πόλη της Καλαμπάκας και το κύρος της Μοναστικής Κοινότητας. Τα ονόματα «Καλαμπάκα» και «Μετέωρα» πορεύονται μαζί και διατηρούν το χαρακτήρα τους. Η ταύτιση δεν θα ωφελήσει, αλλά θα βλάψει και τους δύο όρους.

Η λέξη «Μετέωρα» θα γίνει κοινότυπη και θα χρησιμοποιείται ακόμα και στους κάδους που ως γνωστό φέρουν το όνομα του Δήμου. Αρμόδιοι για την μετονομασία δεν είναι μόνο η πόλη της Καλαμπάκας, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Η Μετονομασία είναι απαγορευτική από το ΥΠΕΣ και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Έχουμε περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα που μας απασχολούν και προς εκεί πρέπει να κινηθούμε. Προτείνουμε να παραμείνει η ονομασία του Δήμου ως έχει», ανέφερε ο Δημήτρης Σακελλαρίου

«Τίθενται θέματα συναισθηματισμού και καχυποψίας. Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις σας. Η νωπή εντολή που έχετε από το λαό της Καλαμπάκας δεν αρκεί για να πάρετε ως πλειοψηφία μια τέτοια απόφαση. Πρέπει να ρωτηθούν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες με δημοψήφισμα. Προτείνω να ακολουθήσει διαβούλευση και δημοψήφισμα», ανέφερε η Πέρυ Χαρτοπούλου

«Πώς προέκυψε αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Τι θα προσφέρει; Θα φέρει ανάπτυξη; Θα λύσει τα προβλήματα; Θα μειώσει τους φόρους και τα χαράτσια; Δεν το ψηφίζω», ανέφερε ο Λεωνίδας Κεραμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση