GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για πρώτη φορά: Δημόσιος χώρος θηλασμού στην Ελλάδα

Γεγονός είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος θηλασμού στην Ελλάδα! Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος θηλασμού 35 τμ. βρίσκεται στο τρίτο επίπεδ...


Γεγονός είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος θηλασμού στην Ελλάδα!
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος θηλασμού 35 τμ. βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου «Αthens Heart Mall» και εγκαινιάζεται αυτό το Σάββατο με αφορμή τον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.
Επίσης, το Σάββατο μέσα από μια σειρά ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων με ομιλητές εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, το πρόγραμμα «Αλκυόνη», θα ενημερώνει έγκυες και νέες μητέρες για χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές σχετικά με θέματα του μητρικού θηλασμού.
Εν τω μεταξύ, ο 5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος μητρικός θηλασμός, διοργανώνεται και φέτος σε 50 πόλεις της Ελλάδας, από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).
Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Μητρικού Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Στην Αττική τη διοργάνωση του δημόσιου μητρικού θηλασμού, έχει αναλάβει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής με την συνεργασία του «Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας» και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο με ώρα προσέλευσης στις 11 το πρωί της Κυριακής.
«Ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με τον θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία», αναφέρει ανακοίνωση του Δικτύου, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση του δημόσιου θηλασμού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των νέων μητέρων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».
Ομαδικό θηλασμό διαμαρτυρίας είχε οργανώσει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη
Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών και ιδίως στο θέμα του θηλασμού είναι η Σάντυ Κουτσοσταμάτη. Η γνωστή ψυχολόγος, συγγραφέας και παρουσιάστρια είχε δεχθεί παρατήρηση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον security, επειδή θήλαζε στο χώρο του εμπορικού κέντρου. Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει σχετικά: «Γιατί θα πρέπει να κρυφτώ για να θηλάσω το παιδί μου; Εδώ μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας. Η εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει, γιατί είναι προσβλητική και πρέπει να την κλείσουμε κάπου; Για μένα είναι πιο προσβλητική η εικόνα ενός νέου κοριτσιού με το παρτό σορτσάκι και το στήθος έξω που κυκλοφορεί στον ίδιο χώρο. Ας την κλείσουμε και αυτή κάπου».
Μετά το περιστατικό και σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού, οργανώθηκε ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Πολλές μάλιστα ήταν οι γυναίκες που βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο μαζί με τα μωράκια τους, τα οποία θήλασαν, δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στην Σάντυ Κουτσοσταμάτη, ενώ εξέφρασαν την άποψη πως ο δημόσιος θηλασμός δεν πρέπει να αποτελεί πια ταμπού.


Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση