GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιφυλακτικός ο Μπορίσοφ

Επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης, μετά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη ...


Επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης, μετά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, το κόμμα του οποίου έχει καθαρό προβάδισμα με 32,6% (στο 65% των ψήφων) έναντι του δεύτερου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), που συγκεντρώνει -μέχρι στιγμής- ποσοστό 15,3%.
Μιλώντας χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε: "με αυτή τη σύνθεση (κομμάτων στη Βουλή), δεν βλέπω πώς μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση".
Πρόσθεσε, δε, ότι το κόμμα του θα περιμένει για τα επίσημα αποτελέσματα αλλά και για την εκδήλωση προθέσεων και θέσεων από τα άλλα κόμματα ή συνασπισμούς που φαίνεται να παίρνουν το "εισιτήριο" για τη Βουλή, προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση.
Χωρίς θριαμβολογίες, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι εκλογές έδωσαν στο κόμμα του ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των άλλων κομμάτων, με σημαντικό προβάδισμα στην καταμέτρηση των ψήφων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, είπε πως εξαιτίας της "φτωχής" επίδοσης του κόμματος αυτού στις εκλογές και των λίγων εδρών που φαίνεται να κερδίζει, η πλειοψηφία (σε συνδυασμό με τις έδρες του GERB) θα ήταν ασταθής.
Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση στο κόμμα αυτό για τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το GERB, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση προσώπου διαφορετικού από τον κ. Μπορίσοφ.
Ο επικεφαλής του GERB τόνισε πως δεν φοβάται να είναι στο "τιμόνι" της χώρας και σημείωσε πως το κόμμα του δεν μπορεί να συνεργαστεί με το MRF. "Τους συγχαίρω για τα καλά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση μ” αυτούς" τόνισε.
Ο κ. Μπορίσοφ είπε ακόμη ότι η Βουλγαρία έχει πρόβλημα με μια αδύναμη Αριστερά. "Η Αριστερά παρουσιάστηκε μέσω εξαιρετικά λαϊκιστικών κομμάτων.
Προφανώς, το πρόβλημα του BSP δεν ήταν ο πρώην ηγέτης τους Σεργκέι Στανίσεφ- είχαν ακόμη χειρότερη επίδοση με τον νέο ηγέτη τους" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός του GERB κάλεσε, επίσης, τους ηγέτες των κομμάτων ή συνασπισμών που θα έχουν εκπροσώπηση στη νέα Βουλή να επαναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να μην βιαστούν να προβούν σε εξαγγελίες.
Απηύθυνε, δε, πρόσκληση για συνομιλίες και ενδεχομένως ακόμη και με διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της χώρας προκειμένου, όπως τόνισε, "να καταστεί σαφές τι συμβιβασμούς είναι έτοιμος να κάνει ο καθένας στο όνομα της εθνικής σταθερότητας".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση