GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε έντονο κλίμα συνεχίζονται οι συζητήσεις

Με την εναλλαγή στο βήμα της Βουλής υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρν...



Με την εναλλαγή στο βήμα της Βουλής υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σημεία αναφοράς είναι οι ομιλίες των ανεξάρτητων βουλευτών, που στο σύνολό τους δηλώνουν ότι δε θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ήδη ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει, όπως και ο Σπύρος Λυκούδης που ζήτησε κυβέρνηση ειδικού σκοπού μέσα από μια νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ενώ ο Γιώργος Νταβρής άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει της ψηφοφορίας.

Την πρόθεσή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κασσαπίδης και βέβαιη είναι η καταψήφιση και από τη Ραχήλ Μακρή.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανευθυνότητα και ανειλικρίνεια και απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με την ΕΕ, αναφέρθηκε και σε νέα επιπλέον κονδύλια που εξασφάλισε το Υπουργείο από το ΕΣΠΑ: «Το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014, είχαν μπει στην αγορά 600εκ ευρώ περισσότερα από πέρυσι. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μία μεγάλη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση από την ΕΕ, δεν μας την έδωσαν επειδή τους απειλήσαμε… κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ !» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων, με μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%, έκανε γνωστή η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, υπέρ των ευρύτερων πλειοψηφιών που θα ανοίξουν τον δρόμο για τις απαιτούμενες τομές τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, μιλώντας ταυτόχρονα για σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης και ευθύνες στο κόμμα του.

«Θα έρθει μια στιγμή, όπως είπε και ο Σπύρος Λυκούδης, που κανείς, όποιος και αν είναι κυβέρνηση, δεν θα μπορεί να κάνει καμία τομή. Δεν θα έχει εκείνη την πλειοψηφία που θα του επιτρέπει να κάνει αυτά που έχει εξαγγείλει» δήλωσε ο Νίκος Σηφουνάκης.

Για κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Νίκος Μωραΐτης του ΚΚΕ.

Μετά τον Σπύρο Λυκούδη, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραίτης προτείνει εμμέσως αλλαγή κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και χωρίς να μεσολαβήσουν εκλογές: «Δε δίνω καμία λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και δεν κλείνω το μάτι στον Τσίπρα (...) Η ψήφος είναι ψήφος για τη χώρα και η ανοχή της κυβέρνησης περνά μέσα από την αλλαγή της πολιτικής και νέα προγραμματική συμφωνία».

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ!

    Ο «Μέγας Αντιμνημονιακός» (μόνον τύποις, έφερνε βλέπεις νούμερα ακροαματικότητας αυτό) και… «λαϊκός» Δεξιός, Γιώργος Τράγκας, απέδειξε μέσα σε ένα καλοκαίρι, πόσο χυδαία πουλημένος, ανήθικος και αναξιοπρεπής μπορεί να είναι ένας δεξιός δημοσιογράφος-πολιτικός απατεώνας.

    Τι συνέβη αυτό το καλοκαίρι (που ωρίμαζε σιγά-σιγά από καιρό) και ο ανυπόληπτος δεξιός εκδότης, άλλαξε το «αντιμνημονιακό» του παραμύθι, την ώρα που η χώρα πεινάει και εξαθλιώνεται και έγινε σφόδρα Σαμαρικός;

    ΕΡ: Εκβιάστηκε από το Μαξίμου, όπως πολλάκις έχει παραδεχτεί (ότι το ραδιόφωνο, στο οποίο εργάζεται και ο ίδιος ο Ν. Χατζηνικολάου, δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από το περιβάλλον Σαμαρά) και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς;

    ΑΠ: Όχι, με τίποτα. Αν ήταν έτσι, θα είχε αλλάξει «ρότα» εδώ και καιρό.

    ΕΡ: Τον εξαγόρασαν; Πουλήθηκε στα συμφέροντα; Του έταξαν κάτι;

    ΑΠ: Το πιθανότερο! Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση της μεταστροφής του!

    Που μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι όλος αυτός ο δήθεν «αντιμνημονιακός» οίστρος, η δήθεν αγανάκτηση και το γάβγισμα κατά της Μέρκελ, δεν ήταν αντίδραση από θέσεις αρχών, αλλά ένας ξεκάθαρα φθηνός, πολιτικός εκβιασμός εκ μέρους του, μόνο και μόνο για να εισπράξει οικονομικά οφέλη ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ «ΠΑΙΖΟΥΝ», ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΜΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!

    Απερίγραπτα φθηνός, χυδαίος και αναξιοπρεπής αντιπερισπασμός!

    Αλλά για τον Γιώργο Τράγκα και τύπους σαν αυτόν, ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!

    Ποιος έχασε την αξιοπρέπεια του, για να την βρουν αυτοί οι πολιτικά απερίγραπτοι τύποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση