GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφιάλτης πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι για γυναίκα από την Πάτρα

Του Γιάννη Γεωργόπουλου Εφιάλτης πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι έγινε για γνωστή πατρινή έμπορο η εγχείρηση καρδίας στην οποία...



Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Εφιάλτης πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι έγινε για γνωστή πατρινή έμπορο η εγχείρηση καρδίας στην οποία υπεβλήθη...
Η γυναίκα εγχειρίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο των Αθηνών και η επέμβαση λόγω της ιδιαιτερότητας που είχε, έγινε με την ασθενή να έχει πλήρεις τις αισθήσεις της.

Αυτό το γεγονός έμελε να είναι και εμπειρία ζωής όπως η ίδια εξομολογείται καθώς είχε την ατυχία να ακούει όλους τους διαλόγους των γιατρών και νοσηλευτών την ώρα της εγχείρισης.

Διάλογοι οι οποίοι από ένα σημείο και μετά μετατράπηκαν σε έκκληση των χειρουργών προς την διοίκηση του νοσοκομείου, οι οποίοι τηλεφωνικά - από τον χώρο των χειρουργείων - εκλιπαρούσαν για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων, προκειμένου από προμηθεύτρια εταιρεία να αποσταλούν τα αναλώσιμα που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Η γνωστή πατρινή έμπορος έζησε μαρτυρικές στιγμές πάνω στο χειρουργικό τραπέζι του Ιπποκράτειου, καθώς έχοντας πλήρεις αισθήσεις αντιλαμβανόταν πως κάποιοι διοικητικοί παράγοντες έπαιζαν με τη ζωή της στο όνομα της γραφειοκρατίας και των παιχνιδιών που παίζονται καθημερινά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και η γυναίκα επέστρεψε στην Πάτρα την περασμένη Δευτέρα.

Σε διάλυση και η Πάτρα

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Ιπποκράτειο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι διοικήσεις των νοσοκομείων στο όνομα της οικονομίας έχουν βρει ακόμα «καλύτερες» μεθόδους για να πιάνουν τους στόχους προς τα κάτω σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα που τους έχει επιβάλει το υπουργείο οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό στα δυο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής έχουν σταματήσει ή έχουν ελαχιστοποιηθεί οι επεμβάσεις υψηλών απαιτήσεων οι οποίες θεωρούνται και κοστοβόρες αλλά και απαιτούν αναλώσιμα για τα οποία οι προμηθευτές απαιτούν άμεση πληρωμή.

Παράλληλα πολλοί από τους σημαντικούς χειρουργούς που υπάρχουν στο πανεπιστημιακό και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επιλέγουν ακόμα και να μην κάνουν υψηλών απαιτήσεων, επεμβάσεις καθώς φοβούνται για την έκβαση αλλά και την μετεγχειρητική πορεία φοβούμενοι την ποιότητα των υλικών.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή που αφορά στην προμήθεια ραμμάτων που χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένες επεμβάσεις, για τα οποία, το κριτήριο της προμήθειας έγινε με βάση το χαμηλό κόστος και όχι την ποιότητα.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και στην αιμοκάθαρση, εκεί όπου για λόγους οικονομίας και διαφοράς 30 λεπτών στην τιμή, προτιμήθηκαν τα φθηνότερα, τα οποία στη διάρκεια αιμοκάθαρσης στο ΠΠΝΠ άρχισαν να «σκάζουν», βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Ούτε εγχείρηση καταρράκτη

Στα όσα ‘μαγικά’ συμβαίνουν στο βασίλειο της υγείας στην Πάτρα και το γεγονός, πως για χρόνια ουσιαστικά πραγματοποιούνται επεμβάσεις καταρράκτη στο πρώην 409 με το σταγονόμετρο, ενώ κατά διαστήματα δεν εκτελούνται καθόλου, καθώς δεν γίνεται προμήθεια φακών ανάλογη με τη ζήτηση που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση