GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έκρηξη – μυστήριο στο πατρικό του Σταμπούλου

Ποιο το ενδεχόμενο που εξετάσει η αστυνομία σχετικά με την περίεργη έκρηξη, που σημειώθηκε τον προηγούμενη Ιούνιο στο πατρικό του Αντώνη ...

Ποιο το ενδεχόμενο που εξετάσει η αστυνομία σχετικά με την περίεργη έκρηξη, που σημειώθηκε τον προηγούμενη Ιούνιο στο πατρικό του Αντώνη Σταμπούλου στο Μαρούσι

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αστυνομικοί αναζήτησαν στοιχεία για τους συνεργούς του 31χρονου από σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων, οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του και ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν. Σε αυτές εμφανίζονται κωδικοποιημένα ονόματα αλλά και διευθύνσεις σπιτιών που φέρεται να έψαχνε μεθοδικά.

Η ΕΛΑΣ ερευνά πλέον τον ρόλο 2-3 προσώπων τα οποία είχαν παλαιότερα επαφές με τον Σταμπούλο και έχουν εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές. Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για μια "μεθοδική έρευνα, αντίστοιχη αυτής που ακολούθησε τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα, η οποία μπορεί σύντομα να βγάλει εντυπωσιακά αποτελέσματα".

Τι υποπτεύθηκαν

Μετά την προ 15 ημερών σύλληψη του 31χρονου αντιεξουσιαστή έξω από γκαράζ-"γιάφκα" στον Βύρωνα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστίασαν, εκτός των άλλων, το ενδιαφέρον τους σε μια αναφορά γειτόνων της κατοικίας του στην οδό Βύρωνος στο Μαρούσι.

Υποστήριξαν ότι "πριν από περίπου δυόμιση μήνες είχε σημειωθεί έκρηξη στο υπόγειο του σπιτιού και είχαν κληθεί πυροσβεστική και αστυνομία για να αντιληφθούν τι συνέβαινε, ενώ προκλήθηκε διακοπή ρεύματος". Οι αξιωματικοί εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι αυτή τη "μαρτυρία" μνημόνευσε και έσπευσε να σαρκάσει και να αφορίσει ο ίδιος ο Σταμπούλος σε σύντομο κείμενο του σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών. Μίλησε για άδικες κατηγορίες σε βάρος του με "μαρτυρίες επίδοξων ρουφιάνων και γελοίων τύπων, όπως εκείνου του γείτονα στο πατρικό μου που είπε ότι άκουγε εκρήξεις από το υπόγειο του σπιτιού".

Με βάση και αυτή την "εσπευσμένη άρνηση" του ίδιου του 31χρονου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αποφάσισαν να επανεξετάσουν τις συγκεκριμένες μαρτυρίες για την ακρίβειά τους και να βρουν ποιος ασχολήθηκε με το συμβάν. Από σχετική αλληλογραφία διαπιστώθηκε ότι στις 03:33 εκείνης της ημέρας κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής για ισχυρή έκρηξη στη συγκεκριμένη τριώροφη κατοικία, την οποία ακολούθησε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Στις 03:40 υπήρξε σχετική ενημέρωση της ΔΕΗ ενώ επί τόπου έσπευσαν και περιπολικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν "στο υπόγειο της τριώροφης κατοικίας σημειώθηκαν έκρηξη και μικρής έκτασης φωτιά. Διαπιστώθηκε φθορά σε υπόγεια καλωδίωση της ΔΕΗ και βραχυκύκλωμα στους τρεις μετρητές που υπήρχαν στον χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστωθεί με σαφήνεια η αιτία που προκάλεσε το ιδιότυπο και σχετικά σπάνιο συμβάν".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που επελήφθησαν του περιστατικού δεν εισήλθαν στο υπόγειο του κτιρίου, δεν συνάντησαν κανέναν από τους ενοίκους – ο Σταμπούλος αναφέρεται ότι ήταν παρών – και εξέτασαν μόνο τους μετρητές.

Στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν: "Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να γινόταν στο υπόγειο μια δοκιμή ηλεκτρικού κυκλώματος για κατασκευή βόμβας ή κάτι σχετικό. Δεν μπορούν να εξηγηθούν μια έκρηξη και τέτοια διακοπή ρεύματος στις 4 τα ξημερώματα χωρίς αιτία και χωρίς να υπήρχε κάτι ιδιαίτερο στην κατανάλωση ρεύματος, με το δεδομένο ότι οι συγγενείς του 31χρονου έλειπαν. Εκείνο τον καιρό δεν είχε συλληφθεί ακόμη ο Νίκος Μαζιώτης και υπήρχαν ενδείξεις ότι προετοιμαζόταν βομβιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς".

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση