GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΗΕ: Μάθημα για την Ευρώπη τα πολύνεκρα ναυάγια στη Μεσόγειο

Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στους ραγδαία αυξανόμενους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, μειώνοντας τους περιορισμούς που θέτ...



Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στους ραγδαία αυξανόμενους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, μειώνοντας τους περιορισμούς που θέτει στη μετανάστευση, εκτίμησε την Πέμπτη η Υπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ενόψει της επετείου του ναυαγίου ανοικτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

«Αποτυγχάνουμε να πάρουμε υπ' όψη μας τα μαθήματα από τα φρικτά γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου και όλο και περισσότεροι μετανάστες πνίγονται προσπαθώντας να φθάσουν στην ασφάλεια», επισήμανε ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ανοίξουν ασφαλέστερες διόδους για τους μετανάστες αυξάνοντας τις ποσοστώσεις για τους μετανάστες, χορηγώντας περισσότερες θεωρήσεις διαβατηρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, για την επανένωση οικογενειών και για ανθρωπιστικούς λόγους.

Περίπου 165.000 άνθρωποι αποπειράθηκαν τον διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος και πάνω από 3.000 έχασαν τη ζωή τους.

Μάλιστα, ο αριθμός των μεταναστών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2013, όταν είχαν κάνει το ταξίδι αυτό 60.000 άνθρωποι και 600 είχαν χάσει τη ζωή τους καθ' όλο το έτος.

Υπενθυμίζεται ότι την 3η Οκτωβρίου 2013 τουλάχιστον 366 μετανάστες είχαν πνιγεί στο ναυάγιο στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα, στο νοτιότερο σημείο της Ιταλίας. Τον περασμένο μήνα, σε ένα ακόμη ναυάγιο εκτιμάται ότι πνίγηκαν έως και 500 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση