GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρή καταιγίδα στην Κρήτη - Κεραυνοί και νεροποντή - Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κρήτη απο τα δυτικά, το βράδυ της Τρίτης. Με βασικά χαρακτηριστικά τους κεραυνούς και την ισχυρή β...



Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κρήτη απο τα δυτικά, το βράδυ της Τρίτης.
Με βασικά χαρακτηριστικά τους κεραυνούς και την ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε για αρκετή ώρα, προκλήθηκαν μικροπροβλήματα στην οδική κυκλοφορία, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις νερών μέσα στην πόλη των Χανίων.

Επίσης σημειώθηκε μικρή πυρκαγιά σε κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στον δρόμο Μουρνιές - Χανίων απο βραχυκύκλωμα.

Στον ίδιο δρόμο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα καπάκι φρεατίου της ΔΕΥΑΧ με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα. Στο σημείο πήγε η αστυνομία για να προειδοποιεί τους οδηγούς έως ότου τοποθετηθεί το καπάκι στην θέση του.

Πρόβλημα στον διάδρομο του Αερολιμένα Χανίων

Το σοβαρότερο πρόβλημα απο την καταιγίδα προκλήθηκε στον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης του Αερολιμένα Χανίων, όπου - σύμφωνα με πληροφορίες - υπήρξε βλάβη στα φώτα του διαδρόμου τα οποία έσβησαν.

Δύο πτήσεις αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η μια απο το Δουβλίνο και η άλλη απο την Αθήνα κατευθύνθηκαν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ήδη συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας - η οποία είναι αρμόδια για τον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης - εργάζονται πυρετωδώς για να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Οι προβλέψεις για την Τετάρτη

Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους πρόκειται για παροδική καταιγίδα καθώς απο τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το meteo.gr
Aίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στα Χανιά αύριο Τετάρτη 8/10, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

ραιές νεφώσεις προβλέπονται για το Ρέθυμνο αύριο Τετάρτη 8/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Συννεφιά προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης αύριο Τετάρτη 8/10, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΜΥ και το μεσημέρι της Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα παροδικής ασθενούς βροχής, ενώ ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται και την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση