GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστήριο Πάφου: Απάλλαξε τον Βγενόπουλο και ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης

Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου αποφάσισε σήμερα την απαλλαγή και αθώωση του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Ευθύμιου Μπουλούτα σε ποινική ...


Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου αποφάσισε σήμερα την απαλλαγή και αθώωση του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Ευθύμιου Μπουλούτα σε ποινική υπόθεση για απάτη σε σχέση με τα αξιόγραφα που είχε εκδώσει η Λαϊκή Τράπεζα. Επίσης ακυρώθηκαν και τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει πολλαπλότητα γιατί και στις τρεις κατηγορίες του κατηγορητηρίου αποκαλύπτονται περισσότερα του ενός αδικήματα και ότι αυτό το θέμα επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη. Έκρινε επίσης ότι δεν μπορεί το θέμα αυτό να θεραπευτεί με τροποποίηση των κατηγορητηρίων και ακύρωσε τα κατηγορητήρια.
Οι δικηγόροι της κατηγορούσας αρχής (κατόχους εξιογράφων) αναφέρουν πως η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα συζητηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα έτσι ώστε να αποφασιστεί ποιο είναι το καταλληλότερο διάβημα που ενδείκνυται.
Μεταξύ των επιλογών που υπάρχουν και συζητούνται, είναι για τους δικηγόρους του κατόχου αξιογράφων, η καταχώρηση Έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο που θα ελέγξει την ορθότητα της απόφασης του δικαστηρίου την οποία αμφισβητούνκαθώς και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
Δήλωση Βγενόπουλου για την απόφαση
«Είναι απορίας άξιον πώς ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα. Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο! Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση