GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπασκετμπολίστας που λήστευε ομοφυλόφιλους εμπλέκεται στη σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Το 2009 συνελήφθη, καθώς κατηγορήθηκε ότι λήστευε ομοφυλόφιλους, τους οποίους γνώριζε μέσα από ιστοσελίδες γνωριμιών. Πέντε χρόνια ...


Το 2009 συνελήφθη, καθώς κατηγορήθηκε ότι λήστευε ομοφυλόφιλους, τους οποίους γνώριζε μέσα από ιστοσελίδες γνωριμιών.
Πέντε χρόνια αργότερα, ο γνωστός μπασκετμπολίστας Χ.Κ. άνοιξε καινούργιους λογαριασμούς με τις διωκτικές αρχές, αφού έπεσε στα «δίχτυα» των αστυνομικών ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.
Ο 32χρονος παίκτης αθηναϊκής ομάδας μπάσκετ της Β” Εθνικής, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, φόρεσε για δεύτερη φορά χειροπέδες, καθώς συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα ως μέλη σπείρας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.
Οι τέσσερίς τους φαίνεται να είχαν διαμορφώσει μια άρτια οργανωμένη συμμορία, στην οποία ο καθένας τους είχε διακριτούς ρόλους. Τρεις από αυτούς είχαν αναλάβει την κλοπή των αυτοκινήτων, ενώ ο τέταρτος είχε στις αρμοδιότητές του την παραποίηση των τεχνικών χαρακτηριστικών των οχημάτων, αλλά και την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων.
Στη συνέχεια ο 32χρονος μπασκετμπολίστας -που έχει παίξει στο παρελθόν σε ομάδες όπως ο Μακεδονικός, η Ολυμπιάδα, αλλά ακόμα και στο πρωτάθλημα της Λιβύης-, μαζί με τους συνεργούς του, διέθεταν τα οχήματα στην κυκλοφορία.
Όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν τον μπασκετμπολίστα στα κεντρικά της Ασφάλειας, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν την «τιμή» να είναι οι πρώτοι που κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.
Τον Απρίλιο του 2009, ο 27χρονος τότε Χ.Κ. είχε έρθει αντιμέτωπος και πάλι με τις αστυνομικές αρχές. Τότε, είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία ότι λήστευε ομοφυλόφιλους, οι οποίοι αναζητούσαν ερωτική συντροφιά μέσα από ιστοσελίδες γνωριμιών. Μαζί του είχε οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού άλλο ένα άτομο.
Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας και ο φερόμενος ως συνεργός του προφυλακίστηκαν, ενώ στη δίκη που πραγματοποιήθηκε, υποστήριξαν ότι οι ίδιοι έπεσαν θύματα των ομοφυλόφιλων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μπασκετμπολίστας γνώριζε μέσω των ιστοσελίδων ομοφυλόφιλα άτομα, με τα οποία έκλεινε ραντεβού, προκειμένου να βρεθούν ερωτικά.
Όταν όμως έρχονταν τετ-α-τετ στα σπίτια των ομοφυλόφιλων -σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδευόταν και από τον 27χρονο τότε συνεργό του- ανάγκαζε τα θύματά του να του δώσουν χρήματα, κοσμήματα κι άλλα πολύτιμα τιμαλφή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες διέπραξε πέντε ληστείες, όμως η τελευταία ήταν η μοιραία.
Ο συγκεκριμένος άνδρας που υποδέχτηκε τον 32χρονο μπασκετμπολίστα μαζί με το συνεργό του στο σπίτι του, είχε κρατήσει τα ψευδώνυμά τους από το chat κι αμέσως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους δύο άνδρες.
Ο 32χρονος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έπεσε θύμα των συνομιλητών του στο chat. Όπως είχε ισχυριστεί στις ανακριτικές αρχές, ο ίδιος έψαχνε να βρει γυναικεία συντροφιά. Κάποια όμως από τα άτομα που μίλησε μαζί τους ήταν ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι του έκρυψαν το φύλο τους, του παρουσιάστηκαν σαν γυναίκες και του ζήτησαν να πάει στο σπίτι τους.
Όταν έφτασε εκεί και διαπίστωσε την αλήθεια, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αυτοί προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί τους, ενώ, όταν αποχώρησε από το σπιτι τους, τον απείλησαν με την έκφραση «θα σε φτιάξω εγώ».
Ο μπασκετμπολίστας και οι συνεργάτες του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση