GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» Καμμένου στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

Να μην συμπεριληφθεί το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕ...


Να μην συμπεριληφθεί το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε το μεσημέρι από τα Χανιά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα. Όπως ανακοίνωσε ακόμη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα ζητούν την εξαίρεση του αεροδρομίου Χανίων από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον νέο δήμαρχο Χανίων και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Είναι σημαντικό ότι ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Χανιά. Εμείς θα είμαστε κοντά στην προσπάθειά του. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα, τα Χανιά. Τον συνεχάρην για την προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει για να σταματήσει αυτό η παράνομη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου Χανίων, της πόρτας των Χανίων», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
«Εμείς δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά η πώληση του αεροδρομίου των Χανίων, χωρίς να ληφθεί υπόψη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με προσπάθειες να απομονωθούν τα Χανιά σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η πώληση του αεροδρομίου παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα καθώς σε αυτό έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ μεγάλη χρηματοδότηση για την επέκτασή του. Όπως υποστήριξε, «το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία που προβλέπει ότι για να μπορέσει να πωληθεί ένα έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχει παραδοθεί και να έχουν περάσει και πέντε χρόνια. Άρα, η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του αεροδρομίου είναι παράνομη, εάν προχωρήσουν σε αυτό θα έχουν να κάνουν με νομικές διαδικασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν».
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα ζητά να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο Χανίων από την πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας και από τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να την υπογράψουν.
Παράλληλα, από τα Χανιά, ο κ. Καμμένος ζήτησε για μια ακόμα φορά από τους πολίτες, τα σπίτια των οποίων βγαίνουν σε πλειστηριασμό, να αντισταθούν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Η πρώτη αντίσταση την οποία κάνουμε είναι όταν οι πλειστηριασμοί έρχονται στα ειρηνοδικεία να τους μπλοκάρουμε με την παρουσία των πολιτών, των συλλόγων που υπάρχουν ανά περιοχή και την παρουσία και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μαζί με άλλα κόμματα και κινήματα. Η αντίσταση είναι, με τη φυσική μας παρουσία να μην γίνονται πλειστηριασμοί. Εάν θέλετε να σας το πω και λίγο παραπάνω για να το καταλάβουν και οι εισαγγελείς. Όταν στις 16 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση προχωρήσει στη λεγόμενη τραπεζική ενοποίηση και αποφασίσει τα “κόκκινα” δάνεια αντί να δεχτεί το σχέδιο νόμου που καταθέσαμε να τα στείλει με αγγλικό δίκαιο στο εξωτερικό, δηλαδή οι κατασχέσεις να γίνονται με αποφάσεις του Λουξεμβούργου ελπίζοντας ότι δεν θα είμαστε εκεί προκειμένου να αντισταθούμε στη δήμευση ενός σπιτιού, είπα, ότι θα μετατρέψουμε την αντιπολίτευση σε αντίσταση.
Θα αντισταθούμε λοιπόν στο σπίτι κάθε Έλληνα μπροστά, ώστε να μην παραδοθεί το σπίτι αυτό στα χέρια των δανειστών έτσι όπως έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα. Αν αυτό τους ενοχλεί σαν λέξη και θεωρούν ότι καλούμε τον κόσμο σε εξέγερση προκειμένου να προστατεύσει το σπίτι του, η απάντηση είναι καθαρά “ναι”. Όπως το Σύνταγμα προβλέπει, καλούμε τον ελληνικό λαό να μην παραδώσει τα σπίτια του, την πρώτη του κατοικία, σε κανένα δανειστή συνεργαζόμενο με το σημερινό καθεστώς».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Αυτος κι αν ειναι πατριωτης.
    Χρεοκωπησε τη χωρα μαζι με τον ανικανοτερο Προπυπουργο ολων των εποχων τον Καραμανλη και τωρα δεν θελη να αλαξη τιποτα γιατι θελει να γινει πρωθυπουργος μαζι με τον ψευτομαγκα τον Τσιπρα.
    Π.Κ.(ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ 400)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση