GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Καταφύγιο λεγόμενο και Παράδεισος της Ορεινής Ναυπακτίας...

Το Καταφύγιο λεγόμενο και Παράδεισος της Ορεινής Ναυπακτίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Επαρχίας Ναυπακτίας... ...



Το Καταφύγιο λεγόμενο και Παράδεισος της Ορεινής Ναυπακτίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Επαρχίας Ναυπακτίας...
Απέχει από την Ναύπακτο μόλις 33 χιλιόμετρα.
Η πρόσβαση γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο που πρόσφατα τελείωσε (Οκτώβριος 2007) μέσω της διαδρομής Ναύπακτος Ανθόφυτο - Γαύρος - Γολέμι Καταφύγιο - Αναβρυτή - Κεντρική.......
Βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεκινά περίπου από τα 500 μέτρα (ποτάμι)και φτάνει έως τα 1000 μέτρα, στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Μακρύορου (ονομασία λόγο μήκους). Πάντως στην πλατεία του χωριού το υψόμετρο είναι 620 μέτρα.

Συνορεύει βόρεια με την Αναβρυτή, βορειοανατολικά με την Κεντρική και τον Ασπριά, νοτιοανατολικά με το Χρύσοβο, βορειοδυτικά με το Γαύρο και νοτιοδυτικά με το Ανθόφυτο.
Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κυριαρχεί ένας αιωνόβιος πλάτανος.

Δύο παραδοσιακά καφενεία υπάρχουν στην πλατεία του χωριού εκ των οποίων το ένα λειτουργεί όλο τον χρόνο ενώ το άλλο περιστασιακά (χειμώνα).

Στη θέση Δέση λειτουργεί Ξενώνας με ταβέρνα ενώ στη θέση Άγιος Δημήτριος λειτουργεί και δεύτερος σύγχρονος ξενώνας με εστιατόριο και πισίνα.

Κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία του χωριού το Αντάμωμα των Απανταχού Καταφυγιωτών, μία εκδήλωση αφιερωμένη στους υπέρ πίστεως, πατρίδος και βωμών πεσόντες του χωριού.

Στο Καταφύγιο δραστηριοποιούνται δύο ενεργοί σύλλογοι. Ο σύλλογος Καταφυγιωτών Αδελφότης των εν Αθήναις και Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταφυγίου με έδρα το Καταφύγιο. Οι δύο σύλλογοι προσφέρουν πολλά στο χωριό.

Το χωριό επίσημα γιορτάζει κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου ημέρα της Παναγίας όπου διοργανώνεται το ετήσιο Πανηγύρι που τα τελευταία τρία χρόνια θεωρείται απο τα καλύτερα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση