GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Μαρκόπουλος: Νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη

«Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ερωτηθείς...


«Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ερωτηθείς για την ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία.
«Οι πληροφορίες είναι ότι πάμε για 100 δόσεις για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ, δηλαδή για τους φτωχότερους αυτής της χώρας και μέχρι 72 δόσεις από εκεί και πάνω» τονίζει ο κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει:
«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά να τονίσω απλά ότι είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη -το λέω γιατί υπάρχει και περικοπή φορολογικών βαρών- με ανθρώπινα επιτόκια οφειλών των πολιτών στο κράτος – από 8,5% πάμε στο 4,5%.
Αυτός είναι ο πρώτος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσουμε στη μέση ελληνική οικογένεια πρόσθετο εισόδημα κάθε μήνα, διότι θα πληρώνει πολύ λιγότερα.
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «κακεντρεχείς» όσοι υποστηρίζουν ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δίνονται ενόψει του προεκλογικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για το θέμα της προεδρικής εκλογής.
«Είναι κακεντρεχές αυτό, γιατί στην πραγματικότητα κάνουμε πράξη αυτό το οποίο ζητούν όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, αλλά το ζητούν και βουλευτές που δεν τη στηρίζουν.
Σημειώνει μάλιστα ότι η ουσία της προεδρικής εκλογής είναι ότι «θέλουμε πολιτική σταθερότητα. Τη χρειαζόμαστε για τη χώρα για τη μετα-μνημόνιο εποχή, για την εκκίνηση της όποιας ανάπτυξης, με όποιο πρόσημο ξεκινήσει, θετικό θα είναι αλλά δεν ξέρουμε το βαθμό, πολιτική σταθερότητα».
Ο κ. Μαρκόπουλος εκτιμά ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα μόνο ένα κόμμα τη διασαλεύει στη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, που το κάνει αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας βιάζεται να αγγίξει την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός διότι καταλαβαίνει ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους από τώρα η χώρα θα είναι σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα» .

Η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

-Η πολυσυζητημένη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία κατατίθεται στη Βουλή, με πρόβλεψη άμεσης εφαρμογής, δηλαδή από τον Νοέμβριο. Ποιες είναι οι πληροφορίες σας;

-Οι διαπραγματεύσεις πήγαν σχετικά άριστα. Οι πληροφορίες είναι ότι πάμε για 100 δόσεις για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ, δηλαδή για τους φτωχότερους αυτής της χώρας και μέχρι 72 δόσεις από εκεί και πάνω.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά να τονίσω απλά ότι είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη -το λέω γιατί υπάρχει και περικοπή φορολογικών βαρών- με ανθρώπινα επιτόκια οφειλών των πολιτών στο κράτος – από 8,5% πάμε στο 4,5%. Αυτός είναι ο πρώτος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσουμε στη μέση ελληνική οικογένεια πρόσθετο εισόδημα κάθε μήνα, διότι θα πληρώνει πολύ λιγότερα.
-Θα υπάρξει επίσης και «κούρεμα» των προσαυξήσεων. Πως θα διαμορφωθεί;

-Θα υπάρξει σημαντικό κούρεμα στις προσαυξήσεις, που θα είναι σκαλωτό – λιγότερο κούρεμα για τις πολλές δόσεις, γενναίο κούρεμα για τις λίγες δόσεις. Θα υπάρξει επίσης και μία μείωση κατά 20%, ένα μπόνους, για αυτούς που ήταν σε παλιά ρύθμιση. Το σημαντικότερο για το 2015 είναι ότι έρχεται μία μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 30%.
Παρατείνεται βέβαια γιατί το έχουμε ανάγκη, αλλά είναι μειωμένη κατά 30%. Θα το κουβεντιάσουμε στη Βουλή αύριο ως επείγον και είναι επείγον για τη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι η απόδειξη ότι περνάμε σε μια άλλη εποχή, μικρότερων φορολογικών βαρών και αυτό σημαίνει ότι η εσωτερική αγορά θα τονωθεί αισθητά.
-Κύριε υπουργέ, πολλοί λένε ότι όλα αυτά γίνονται και ενόψει του προεκλογικού κλίματος που καλώς ή κακώς έχει διαμορφωθεί για το θέμα της προεδρικής εκλογής. Τι απαντάτε σε αυτές στις επικρίσεις;

-Ότι είναι ολίγον κακεντρεχές αυτό, γιατί στην πραγματικότητα κάνουμε πράξη αυτό το οποίο ζητούν όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, αλλά το ζητούν και βουλευτές που δεν τη στηρίζουν. Άρα, μια κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορείται πάντα όταν κάνει κάτι κακό ότι είναι ανάλγητη και όταν κάνει κάτι λίγο πιο καλό ότι το κάνει για προεκλογικούς λόγους ή για να αλλάξει το κλίμα.
-Πως βλέπετε να εξελίσσεται η προεδρική εκλογή;
-Η ουσία της προεδρικής εκλογής είναι ότι θέλουμε πολιτική σταθερότητα. Τη χρειαζόμαστε για τη χώρα για τη μετα-μνημόνιο εποχή, για την εκκίνηση της όποιας ανάπτυξης, με όποιο πρόσημο ξεκινήσει, θετικό θα είναι αλλά δεν ξέρουμε το βαθμό, πολιτική σταθερότητα.
Και αυτή την πολιτική σταθερότητα μόνο ένα κόμμα τη διασαλεύει στη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ που το κάνει αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας βιάζεται να αγγίξει την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός διότι καταλαβαίνει ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους από τώρα η χώρα θα είναι σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα.
Άρα η κυβέρνηση ορθώς μειώνει το φορολογικό βάρος, ορθώς περνάει σε μια διαφορετική εποχή, ορθώς δίνει το σήμα σε δεκάδες βουλευτές που δεν την έχουν στηρίξει στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ότι πρέπει και οφείλουν να σκεφτούν οι συνάδελφοί μας ότι η πολιτική σταθερότητα είναι πιο σημαντική από την κομματική ύπαρξη και τα πιστεύω του καθενός.
Σε τελική ανάλυση υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα που μας ενώνουν – τα Σκόπια, το Αιγαίο, το Κυπριακό και όλα τα άλλα που τα ζούμε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, μας ενώνει και η διαχείριση του χρέους στη μετά μνημόνιο εποχή που είναι εθνική υποχρέωση στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση