GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στην Κύπρο παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Υπογράφηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η Συμφωνία για τη λειτουργία της «Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο», η οπο...


Υπογράφηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου η Συμφωνία για τη λειτουργία της «Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο», η οποία αποτελεί παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Τη συμφωνία υπέγραψαν η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης
Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Καδής, ο οποίος παρέστη στην τελετή, καλωσόρισε την υπογραφή της συμφωνίας.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία αυτή που στόχο έχει την καλλιέργεια και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της ήδη στενής συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος και θα ενισχύσει την προβολή όλων των συναφών πολιτιστικών ζητημάτων.
Ο κ. Γιαλλουρίδης τόνισε την σημασία παρουσίας του Παραρτήματος στην Κύπρο σε μια εποχή ευρύτερης κρίσης εθνικής και παγκόσμιας, όπου η εθνική ταυτότητα είναι προαπαιτούμενο για κάθε δημιουργική δραστηριότητα των πολιτών στους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας και κοινωνικής δραστηριοποίησης γενικότερα.
Ο Πρόεδρος του ΕΙΠ, ανάμεσα σε άλλα εξήγγειλε την καθιέρωση προγραμμάτων ελληνικής γραμματείας και πολιτισμού.
Επίσης, το Ίδρυμα προτίθεται να καθιερώσει την ανάπτυξη προγραμμάτων εκμάθησης και πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας για μη ελληνόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου.
Στην εκδήλωση παρίσταντο ο Καθηγητής Ιωάννης Καζάζης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΠ και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΙΠ., κ. Δημήτριος Ράλλης, Πρέσβυς ε.τ.
Σκοπός του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού είναι η προβολή, διάδοση και καλλιέργεια, κατά συστηματικό τρόπο, του ελληνικού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια επιστημονικού, εκπαιδευτικού ή άλλου περιεχομένου και οποιασδήποτε άλλης μορφής συναφών δραστηριοτήτων.
Η «Εστία Ελλάδος στην Κύπρο», η οποία θα έχει ως στόχο της την από κοινού με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ελλάδος προώθηση, εντός και εκτός Κύπρου, του ελληνικού πολιτισμού, θα στεγάζεται στο κτίριο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.
Στην τελετή υπογραφής παρέστη, επίσης, η πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κλαίρη Αγγελίδου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Ελλάδος στην Κύπρο, με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή το 1996 και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σημερινής Συμφωνίας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση