GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εκτός προτεραιότητας» οι παραγραφόμενες υποθέσεις

Προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων θα καταθέσει στ...


Προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων θα καταθέσει στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, ειδική επιτροπή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνέστησε ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση, τη μελέτη και την υποβολή πρότασης αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων μέσω της διενέργειας αποδοτικότερων ελέγχων, αλλά και της λήψης μέτρων κατά ληξιπροθέσμων οφειλετών. Το τελικό πόρισμα της ομάδας εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, έργο της 9μελούς ομάδας εργασίας είναι:
Η διερεύνηση, η μελέτη και η υποβολή προτάσεων για την κατάργηση ή συμπλήρωση και εν γένει προσαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ελέγχονται οι πλέον αποδοτικές από πλευράς φορολογικών εσόδων, για το Δημόσιο, υποθέσεις.
Η απεμπλοκή του εισπρακτικού μηχανισμού από την επιδίωξη είσπραξης παραγραφόμενων οφειλών και ο προσανατολισμός του στην επιδίωξη είσπραξης κυρίως οφειλών που παρουσιάζουν μεγάλη εισπραξιμότητα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση