GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες εκδόσεις για την ασφάλεια των κινητών

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων για κινητά ανεβαίνει, με το iOS 8 της Apple και το Android Lollipop της Google να ...


Ο ανταγωνισμός μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων για κινητά ανεβαίνει, με το iOS 8 της Apple και το Android Lollipop της Google να βρίσκονται σε «μάχη», καθώς το κοινό ανακαλύπτει τα χαρακτηριστικά τους και τι αυτά μπορούν να κάνουν.
Υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές και σημαντικές βελτιώσεις σε αυτές τις κυκλοφορίες, ιδιαίτερα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους.
Η κρυπτογράφηση από προεπιλογή φαίνεται να είναι το κύριο σημείο και για τα δύο OS. Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των χρηστών σχετικά με την προστασία των δεδομένων, τους κάνει να απαιτούν καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής τους στις συσκευές, ωθώντας τις μεγάλες εταιρείες κινητής να βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου, όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών ασφάλειας στα προϊόντα τους.
Apple: TouchID και Κρυπτογράφηση
Η Apple επιτρέπει πλέον σε τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών να χρησιμοποιούν την Touch ID (ταυτότητα αφής), δίνοντάς τους περισσότερη δύναμη για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών τους. Οι χρήστες iPhone μπορούν να δουν επίσης μια σημαντική τροποποίηση στο πώς οι εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία τους. Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, οι επιλογές ήταν περιορισμένες σε “always on/always off”. Τώρα έχει προστεθεί η επιλογή «όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή» για tracker τοποθεσίας, δίνοντας στους χρήστες περισσότερη ελευθερία και έλεγχο των εφαρμογών εντοπισμού.
Eye Candy
Η Google, από την άλλη πλευρά, διαθέτει την αυτόματη κρυπτογράφηση δεδομένων σε φορητές συσκευές με το Android L, αντίθετα με προηγούμενες εκδόσεις όπου αυτό το χαρακτηριστικό γινόταν με χειροκίνητη ρύθμιση. Οποιαδήποτε δεδομένα μέσα σε ένα smartphone που τρέχει Android L θα πρέπει να είναι προσβάσιμα με τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό με το Apple iOS 8.
Κάποιος μπορεί να εντοπίσει εξ αποστάσεως τη συσκευή και να κάνει επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αν το smartphone χαθεί ή κλαπεί. Αυτό παρέχει ένα επιπλέον στρώμα ασφάλειας για τους χρήστες που δεν θέλουν κάποιος ξένος να αξιοποιήσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καταστήσουν το τηλέφωνο σχεδόν άχρηστο, καθώς τα τηλέφωνα που τρέχουν το Android L δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς τον κωδικό του ιδιοκτήτη, εμποδίζοντας το να πωληθεί ύστερα από κλοπή.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών, διαβάστε μπορείτε να διαβάσετε τη μηνιαία έκθεση της Trend Micro, “The New Security Features of iOS 8 and Android Lollipop”.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση