GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση Σταϊκούρα για όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες...


Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, και για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αν και διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και περιουσία.
Μεγαλοοφειλέτες με ρευστότητα
Είναι χαρακτηριστική η προειδοποίηση που απηύθυνε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα πιο ελαστικό και ευέλικτο σχήμα το οποίο να βοηθά πραγματικά, ουσιαστικά, όσους αδυνατούν να τηρήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους, καλύπτοντας το 99,7% των οφειλετών. Αυτό θα επιτρέψει να επικεντρωθούν οι έλεγχοι σε όσους δεν ενταχθούν και συστηματικά δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αν και διαθέτουν επαρκή ρευστότητα και περιουσία.
Γι΄αυτούς οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και θα περιορίσουν τον ηθικό κίνδυνο, που είναι η μεγαλύτερη απειλή για τέτοιου είδους ρυθμίσεις» είπε ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνοντας το Σώμα ότι «από τον συνδυασμό της νέας ρύθμισης και των στοχευμένων παρεμβάσεων, για την είσπραξη ποσών από τους μεγαλοοφειλέτες, που μπορούν αλλά μέχρι σήμερα αποφεύγουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, εκτιμάται ρεαλιστικά ότι θα εισπραχθούν περίπου 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ περίπου έως το 2018, ποσό πολλαπλάσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την τρόικα και έχει συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ποσό το οποίο εμπεριέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση