GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τετραήμερη περιοδεία του Κ. Τασούλα στην Ήπειρο

«Ο πολιτισμός είναι ένας από τους μεγάλους μαγνήτες του Τουρισμού, και ο Τουρισμός είναι μία πηγή θαυμασμού για τον Πολιτισμό» τόνισ...


«Ο πολιτισμός είναι ένας από τους μεγάλους μαγνήτες του Τουρισμού, και ο Τουρισμός είναι μία πηγή θαυμασμού για τον Πολιτισμό» τόνισε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος με την γγ, Λίνα Μενδώνη, και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιούν 4ημερο οδοιπορικό στον νομό, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα, που σχετίζονται με τις Εφορίες Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Ο πολιτισμός, είπε ο υπουργός, είναι μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές κινήσεις που μπορεί να κάνει η πολιτεία και παρέθεσε το αποτέλεσμα σχετικής μελέτης:
«Η επένδυση στον Πολιτισμό έχει μετρηθεί από το ΥΠΠΟ, με μια πρόσφατη μελέτη που κάναμε και έχει συναρπαστικό πολλαπλασιαστή.
Ένα εκατομμύριο ευρώ δίνεις στον Πολιτισμό και έχεις απόδοση για την κοινωνία και για την οικονομία, 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, έχοντας αυτή την εμπειρία, το ΥΠΠΟ ετοιμάζεται σε κάθε νομό της χώρας, έτσι αυτές τις ημέρες και στα Γιάννενα, για τη νέα του εργασία τα επόμενα έξι χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε με τις περιφέρεις και τους δήμους, με τις μητροπόλεις και θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε το έργο που έχουμε κάνει».
Ο κ. Τασούλας είπε ακόμη ότι η συνεργασία των δύο υπουργείων, Πολτισμού και Τουρισμού, είναι έντονη, ώστε να αλληλοσυμπληρώνουν τη δράση τους. Μάλιστα επισήμανε ότι τα στοιχεία που έχει το ΥΠΠΟ αναδεικνύουν την σημαντική αύξηση της επισκεψημότητας των αρχαιολογικών χώρων, «που ξεπερνάει -πολλές φορές- και το 40%, το 50%, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια».
Όπως διευκρίνισε, αυτό συμβαίνει, «επειδή ξεκίνησε πέρυσι ένα πρόγραμμα, παρά τη δεινή οικονομική συγκυρία της χώρας και 33 σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, επί του προηγούμενου υπουργού του κ. Παναγιωτόπουλου, ήταν ανοιχτοί όλη την ημέρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Για τη νέα χρονιά, είπε ο υπουργός, θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα επιπλέον μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ανάμεσα τους και της Ηπείρου, που δεν ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα, οι οποίοι θα είναι ανοικτοί στο κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις ελλείψεις προσωπικού φύλαξης, ανέφερε πως το ζήτημα αντιμετωπίζεται με έκτακτη χρηματοδότηση στους νέους χώρους, για το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης την περίοδο της μεγάλης αιχμής, που αρχίζει την άνοιξη και τελειώνει τον Οκτώβριο.
Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον της Αμάλ Αλαμουντίν να επισκεφτεί της Ελλάδα. «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για το πρόγραμμά της. Θα συναντηθώ με την ίδια, αλλά το πρόγραμμά της δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη» απάντησε.
Κατά την περιοδεία στην Ήπειρο ο υπουργός, η γγ και τα στελέχη του ΥΠΠΟ επισκέφτηκαν μοναστήρια στη Λάκκα Σουλίου, τον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας, την Κόνιτσα και το Νησί της Παμβώτιδας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του θρησκευτικού πλούτου.
Σήμερα, Κυριακή, θα επισκεφθούν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το Μέτσοβο.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, είπε ο κ. Τασούλας, «θα καταλήξουμε και στην οριστική πρόταση για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Είμαστε βέβαιοι ότι η καλή δουλειά, που έχει γίνει στον νομό Ιωαννίνων και η οποία συνοψίζεται σε 11 μεγάλα έργα, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ποσοτική και ποιοτική διάσταση».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση