GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βορίδης: «Το μνημόνιο τελειώνει ενάμισι χρόνο νωρίτερα»

0SHARESΜοιράσου το στο FacebookΤουίταρε το στο Twitter Με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη άνοιξε στην Ολομέ...

0SHARESΜοιράσου το στο FacebookΤουίταρε το στο Twitter

Με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το μνημόνιο τελειώνει ενάμισι χρόνο νωρίτερα από ότι ήταν να τελειώσει» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός υγείας από το βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε, κατά την ομιλία του, σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τον οποιοδήποτε διάλογο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο εισηγητής της ΝΔ έκανε λόγο για νοοτροπίες που κυριαρχούν σε άλλα καθεστώτα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τελευταία έχετε αρχίσει να επιλέγετε πολιτικού σας αντιπάλους. Να σας στέλνουμε και μια «σορτ λιστ» για το ποιους θέλετε εσείς, να εκπροσωπούν τη ΝΔ ;…Αυτό δείχνει μια συγκεκριμένη νοοτροπία… Στην δημοκρατία δεν επιλέγουμε τους αντιπάλους μας… Αυτό το κάνουν άλλα καθεστώτα».


ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ από realmedialive

Στη συνέχεια κάνοντας μια μίνι αναφορά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια υπεραμύνθηκε της προσπάθειας της κυβέρνησης «προκειμένου η πατρίδα να σταθεί στα πόδια της» και υποστήριξε ότι πλέον «η χώρα είναι σταθεροποιημένη και έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης», χάριν στο έργο που έχει διατελέσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε.

Και πρόσθεσε : Δύο χρόνια μετά «αποκλιμακώνεται η ανεργία, οι εξαγωγές βρίσκονται σε ανάπτυξη, τα ελλείμματα, τα πρωτογενή έχουν εξαφανιστεί, το τραπεζικό σύστημα είναι ανακεφαλοποιημένο, σταθεροποιημένο και έτοιμο να λειτουργήσει».

Τονίζοντας ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται εξαιτίας της «σοβαρής, σταθερής και υπεύθυνης στάσης της ελληνικής κυβερνήσεως».


ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ από realmedialive

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης και απουσιάζει από τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι :

«… ο πρωθυπουργός θα είναι εδώ και θα απαντήσει για όλα… Θα αναπτύξει αυτά που έχει να αναπτύξει και θα απαντήσει σε όσα κρίνει πως πρέπει να απαντήσει».

«Δεν υπάρχει άρθρο στον Κανονισμό που να ορίζει ότι η πρόταση υποστηρίζεται από τον Πρωθυπουργό», επεσήμανε ο Μ. Βορίδης εκτιμώντας ότι πρόκειται για «δήθεν διαδικαστικό θέμα που δεν έχει αντίκρισμα στον Κανονισμό».

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση