GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Τζιχαντιστές υποχωρούν από το Κομπανί. Αλλού όμως αναπτύσσουν για πρώτη φορά αεροπορική δύναμη

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως οδηγούνται σε σχετική υποχώρηση από το μέτωπο της πόλης Κομπανί... Μετά από 650 ...



Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως οδηγούνται σε σχετική υποχώρηση από το μέτωπο της πόλης Κομπανί...
Μετά από 650 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων, παράλληλα με τον ηρωικό αγώνα των Κούρδων πέτυχαν πλήγματα στο στρατό των τζιχαντιστών που τους κάνουν από προχθές να υποχωρούν σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις τους.

Την ίδια στιγμή όμως τα νέα που έρχονται από το μέτωπο στο βόρειο Ιράκ είναι ανησυχητικά. Ιρακινοί πιλότοι οι οποίου προσχώρησαν στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, έχουν αναλάβει την εκπαίδευση τζιχαντιστών προκειμένου να είναι ικανοί να χειριστούν τρία μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είχαν κατασχέσει από το Συριακό Στρατό. Πολύ σύντομα θα είναι ικανοί πλέον να επιφέρουν και πλήγματα από αέρος.

Εν τω μεταξύ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Ραμάντι, στο Ιράκ. Ιρακινά δίκτυα μεταδίδουν τις δηλώσεις Ιρακινών αξιωματούχων που μιλούν για εντατικοποίηση των συγκρούσεων στην επαρχία Σαλαχουντίν για την ανακατάληψη περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και αποτελούν σημεία κλειδιά συμπεριλαμβανομένου μεγάλου συγκροτήματος διυλιστηρίων της χώρας.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να στείλει εξοπλισμό στους κούρδους που μάχονται στο Κομπανί, μετά από πρόταση γερμανού βουλευτή των χριστιανοδημοκρατών. Ο υπουργός Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση εξοπλισμού του παράνομου PKK όσο αυτό «απειλεί την Τουρκία με νέα βία».

Ενώ τα συναισθήματα είναι ανάμικτα για τα νέα από τα ανοιχτά μέτωπα των τζιχαντιστών, οι συμμαχίες μεταξύ παιχτών, δεν επιτρέπουν την ολοκληρωτική χρήση των διαθέσιμων μέσων για αντιμετώπιση των ισλαμιστών παντού. Είναι πολύ επικίνδυνο το πλέγμα σχέσεων που έχει αναπτυχθεί με μέρη που πρόσκεινται μεταξύ τους φιλικά, όπως οι δυτικές χώρες και η Τουρκία, να έχουν διαφορετικά συμφέροντα σε σχέση με την πορεία των τζιχαντιστών. Το αποτέλεσμα είναι ένα αλισβερίσι που πιθανόν να καταλήξει σε άνοιγμα νέων μετώπων μεταξύ αναδυόμενων αντικρουόμενων πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση