ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Γροθιά! Ο Καλεντερίδης (με αφορμή το Κομπάνι) ξετινάζει τον Αβραμόπουλο για την "πολιτική και πατριωτική δειλία" του απέναντι στον Νταβούτογλου..

Share it:
Από τον Νάσο Γεωργίου

Με ένα άρθρο - φωτιά (το οποίο βρήκα δημοσιευμένο εδώ) ο πραγματικός πατριώτης Σάββας Καλεντερίδης, που υπερασπίστηκε τον Οτσαλάν και δικαιώθηκε, βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τις εξελίξεις με τους τζιχαντσιτές και όπως χαρακτηριστικά γράφει "Το Κομπάνι εξελίσσεται σε ηρωικό Μεσολόγγι".
Επίσης γράφει και μια άλλη μεγάλη αλήθεια, ότι μετά την παράδοση του Οτσαλάν "η Ελλάδα παραμένει απλός θεατής των τεκταινομένων στην περιοχή, με όλες τις κυβερνήσεις να στρέφουν φοβικά το βλέμμα τους προς την Αγκυρα, όποτε γίνεται κάτι που αφορά το Κουρδικό στην πατρίδα μας" και προσθέτει μια αποκάλυψη: "Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών υπέκυψε, επιδεικνύοντας πολιτική και πατριωτική δειλία, στις παράλογες απαιτήσεις του τότε ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, να μην παρουσιαστεί το βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, ατιμάζοντας για άλλη μια φορά την πατρίδα μας. Ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η γενναία προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά".

Ολόκληρο το άρθρο του Σάββα που αξίζει να διαβαστεί: 
Οταν ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν πολεμούσε μόνος εναντίον όλων, και εννοούμε τον άνισο ένοπλο αγώνα που έδωσε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) υπό την ηγεσία του, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου 1984 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μικρές διακοπές, κάποιοι στην Ελλάδα τον παρομοίασαν με τον πολέμαρχο του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Οταν ανεύθυνοι πολιτικοί έφεραν τον Κούρδο ηγέτη στην Ελλάδα, για να δημιουργήσουν τετελεσμένο στην κυβέρνηση Σημίτη και να υποχρεώσουν τον Ελληνα πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική απέναντι στην Τουρκία, ακολούθησε η μεθόδευση της Κένυας από την κυβέρνηση, που οδήγησε στην παράδοση του Οτζαλάν στους διώκτες του Τούρκους. Τότε μια βιομηχανία λάσπης, από συγκροτημένες ομάδες πολιτικών και δημοσιογράφων, ανέλαβε εργολαβικά το έργο κατασυκοφάντησης του Κούρδου ηγέτη αλλά και του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Οι ίδιες ομάδες ανέλαβαν το έργο της σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης όσων αντιστάθηκαν στην επαίσχυντη και προδοτική πράξη της παράδοσης του Απο στους Τούρκους, οι ίδιες ομάδες ανέλαβαν το έργο της κατασυκοφάντησης των αγνών Ελλήνων πατριωτών που συνέχιζαν να στηρίζουν το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.
Στόχος τους ήταν, μέσα από μια γκεμπελική ισοπεδωτική λογική, να τα παρουσιάσουν όλα, τον Οτζαλάν, το κίνημά του και τους αγνούς υποστηρικτές του στην Ελλάδα, ως κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα και άρα ανάξια οποιασδήποτε στήριξης από την ελληνική κοινωνία, την κυβέρνηση και το κράτος.


Ουσιαστικό ρόλο στη στήριξη της παραπαίουσας από το σκάνδαλο κυβέρνησης Σημίτη μέσω τέτοιων γκεμπελικής έμπνευσης ενεργειών επηρεασμού της κοινής γνώμης και εξόντωσης ανθρώπων έπαιξαν τα δυο βασικά «συστήματα»-πυλώνες που διατηρούσε τη δεκαετία του ’90 η Siemens στην Ελλάδα για τον έλεγχο της εξουσίας και την προώθηση των συμφερόντων της στην πολύπαθη χώρα μας.


Το ένα σύστημα-πυλώνας εμφιλοχωρούσε στους κόλπους μεγάλης πολιτικής οικογένειας της χώρας μας, που τότε έπαιζε τον ρόλο αυτόν από τις τάξεις της αντιπολίτευσης, και το άλλο ήταν καλά διακλαδισμένο στους κόλπους της κυβέρνησης Σημίτη, φθάνοντας μέχρι την κορυφή της.
Οταν τότε κινδύνευσε ο κυβερνητικός πυλώνας, ο πυλώνας της αντιπολίτευσης ήταν αυτός που σήκωσε το κύριο βάρος της γκεμπελικού τύπου επιχείρησης επηρεασμού της ελληνικής κοινής γνώμης.


Εκτοτε, η Ελλάδα πήρε τον ηθικό κατήφορο και απαξιώθηκε διεθνώς, αφού καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να εμπιστευθεί μια άλλη χώρα που όχι μόνο εγκαταλείπει έναν έστω και άτυπο σύμμαχο, αλλά τον παραδίδει στον κοινό εχθρό!
Εκτοτε η Ελλάδα παραμένει απλός θεατής των τεκταινομένων στην περιοχή, με όλες τις κυβερνήσεις να στρέφουν φοβικά το βλέμμα τους προς την Αγκυρα, όποτε γίνεται κάτι που αφορά το Κουρδικό στην πατρίδα μας.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών υπέκυψε, επιδεικνύοντας πολιτική και πατριωτική δειλία, στις παράλογες απαιτήσεις του τότε ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, να μην παρουσιαστεί το βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, ατιμάζοντας για άλλη μια φορά την πατρίδα μας. Ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η γενναία προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.


Τώρα στη Μεσοποταμία είναι σε εξέλιξη γεγονότα που θα κρίνουν και θα διαμορφώσουν τον νέο χάρτη ισορροπιών και συνόρων στην περιοχή, με τους Κούρδους να είναι ο νέος ρυθμιστικός παράγοντας. Το θέμα αφορά και επηρεάζει άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα. Η Ελλάδα αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με τους Κούρδους, υπό τον τρόμο ότι αυτό θα δυσαρεστήσει την Αγκυρα.


Η κατάσταση που περιγράψαμε, με τα συστήματα τύπου Siemens να χειραγωγούν πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους σπιλώνουν και καταρρακώνουν συνειδήσεις και αγνές πατριωτικές πρωτοβουλίες, και να δρουν καταστροφικά στην ελληνική κοινή γνώμη, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν επηρεάσει την ελληνική κοινωνία, η οποία εκτός από δημογραφική, παρουσιάζει πλέον ιδεολογική και ηθική γήρανση.


Εδώ και είκοσι έξι ημέρες οι Κούρδοι αγωνιστές της πόλης Κομπάνι της βόρειας Συρίας, χωρίς ρεύμα, νερό, τρόφιμα, πυρομαχικά και συμμάχους, περικυκλωμένοι από τρεις πλευρές από τους λύκους του Ι.Κ. και από βορρά από τις ύαινες της Αγκυρας, δίνουν έναν αγώνα που έχει πολλές ομοιότητες με τον αγώνα που έδιναν επί μήνες οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου.


Τι ακριβώς παίζεται στην Κομπάνι και πώς και γιατί εμπλέκεται η Αγκυρα στην πολιορκία της, θα το παρουσιάσουμε στο κυριακάτικο άρθρο μας.
Εως τότε ελπίζουμε να αναπτυχθεί ο προβληματισμός γιατί δεν εμφανίστηκε στην ελληνική κοινωνία μια πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικού υλικού για τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» της πόλης Κομπάνι!
Σάββας Καλεντερίδης
Share it:
Reactions:

Ξεχωρίζουν

Σχολιάστε το άρθρο:

3 comments:

 1. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αργά το βράδυ στη Βουλή, "πέταξε το γάντι" στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και της ζήτησε να καλέσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να καταθέσει στην έρευνα προκειμένου να δικαιολογήσει την δήλωση του, του περασμένου Ιουνίου, ότι "Βρήκε 180 βουλευτές για να ψηφίσουν και να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας".

  Οπως σημείωσε η βουλευτής "Στην έρευνα πρέπει να κληθεί και ο Αντώνης Σαμαράς να εξηγήσει "τι εννοούσε τον Ιούνιο του 2014, όταν έλεγε ότι έχει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας;;

  Πώς τους είχε; Και από πού το γνώριζε και προκαταλάμβανε την ψήφο του Φεβρουαρίου όταν οι ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί ήταν λίγο πάνω από τους 150;", τόνισε η βουλευτής υπονοώντας οργανωμένο σχέδιο χρηματισμού τους.

  Επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την απορία τους για την ανυπαρξία αντίδρασης της Δικαιοσύνης στην δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή περί δωροδοκίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που θα καταψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  "Όποιος δεν ψηφίσει είναι αργυρώνητος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. "Τα έχει πάρει", από τον ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Γ.Καλαντζής

  "Η δήλωση Σκουρλέτη μπροστά σε αυτή, είναι παρωνυχίδα, αλλά δυστυχώς εδώ δεν είδαμε τα ανακλαστικά που επέδειξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην περίπτωση Σκουρλέτη", ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία.

  Καθαρή θέση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ έλαβε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης ο οποίος σε παρέμβασή του ουσιαστικά συμπαρατάχθηκε με την δήλωση Σκουρλέτη και τόνισε ότι "Μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα... και έχουν σχέση "δούναι και λαβείν" κάτω από το τραπέζι".

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε ακόμα ότι "Κάποια κόμματα (σ.σ. εννοώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εν μέσω κρίσης έλαβαν δάνεια, αν και οι κάνουλες των τραπεζών είχαν κλείσει για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ αναρωτήθηκε αν «είναι «κόκκινα» αυτά τα δάνεια «ή μήπως αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες, για να μην καταταγούν στη λίστα των κόκκινων δανείων;"

  Νωρίτερα, ανάλογη καταγγελία είχε κάνει και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι το 2013 η ΝΔ έλαβε δάνειο, ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: "Ας μην ελπίσουμε ότι θα κλείσουν τα ρήγματα της διαφάνειας και αυτό γιατί το μεγάλο ζήτημα είναι ότι υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος με επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προνομιακή μεταχείριση κόμματος ή κομμάτων από οργανωμένα συμφέροντα -που με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες- έχει αντάλλαγμα, το οποίο δεν αποτιμάται χρηματικά, διότι έχει προηγηθεί το δούναι και λαβείν...".

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 2. Δεν υπάρχει πιό αποκρουστικός αχυράνθρωπος-πιόνι της ΔΟΛ-ιας Διαπλοκής, πιστό σκυλί και γιουσουφάκι του Μπόμπολα και του Ψυχάρη, από τον Σταύρο Θεοδωράκη!!!

  Δεν μπορώ να καταλάβω, σε τι διαφέρει ο αχυράνθρωπος της Διαπλοκής- Σταύρος Θεοδωράκης, από τον γελοίο Τζήμερο του 0,5-1%;;;;

  Το ίδιο αποκρουστικός, νεο-φιλελεύθερος και δεξιό κουμάσι είναι και ο "Ποταμίσιος" Θεοδωράκης!!!

  ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ- ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!

  ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ "ΠΟΤΑΜΙ", ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!

  ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!!!

  ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΥΤΟΙ είναι οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!

  Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του “Ποταμιού” για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

  ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
  ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
  ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
  ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
  ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
  ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση