GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραματική ανακοίνωση του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηριων Αθηνών

Μετά την απρόσμενη καταστροφική πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο ΧΑ, καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης...



Μετά την απρόσμενη καταστροφική πτώση των τελευταίων δύο ημερών στο ΧΑ, καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και σε ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας βγάλει από το Μνημόνιο και την κρίση. Με τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες περιορίζονται μετά το 2016.

Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας.

Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση