GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι φοιτητές προτιμούν το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακά

Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχει οδηγήσει τους φοιτητές στην αναζήτηση σπουδών που θα τους προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσε...



Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχει οδηγήσει τους φοιτητές στην αναζήτηση σπουδών που θα τους προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Ενδεικτικό είναι πως οι έξι στους δέκα που υποβάλλουν αιτήσεις για σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) επιθυμούν να φοιτήσουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα και όχι στα προπτυχιακά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από το ΕΑΠ η απόφαση για τις παρεχόμενες θέσεις στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Όπως αναφέρει στην «Η» ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, Χαράλαμπος Κοκκώσης, οι θέσεις θα ανέλθουν σε 4.790 για τα προπτυχιακά προγράμματα και σε 5.110 για τα μεταπτυχιακά. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου και θα λήξει στις 10 Δεκεμβρίου 2014.

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 550 ευρώ ανά θεματική ενότητα στα προπτυχιακά προγράμματα και σε 650 ευρώ ανά θεματική ενότητα στα μεταπτυχιακά, τα οποία μπορούν να δοθούν είτε σε δύο δόσεις κατά τον μήνα Οκτώβριο είτε σε έξι άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση