GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπολειτουργούν τα γυμνάσια και λύκεια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας

Η Επιτροπή Αγώνα Παιδείας του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Τσαγκαράδας εξέδ...



Η Επιτροπή Αγώνα Παιδείας του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Τσαγκαράδας εξέδωσε ψήφισμα, υπενθυμίζοντας πως ο
υπουργός Παιδείας προτίμησε να μην πάει στα σχολεία που τον περίμεναν μέλη των συλλόγων γονέων των σχολείων και εκπρόσωποι των δασκάλων και καθηγητών για να του επιδώσουν ανάλογα ψηφίσματα όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά να παραμείνει για δίωρο επί της εθνικής οδού στη θέση Καράβωμα κλεισμένος στο αυτοκίνητο του και τελικά να πραγματοποιήσει 3λεπτη περιοδεία στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων που αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της ΕΕ αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα νέα ζευγάρια!

Τα χωριά των οποίων τα δημοτικά σχολεία υποβαθμίζονται είναι στην παρούσα φάση της Ζαγοράς όπου το σχολείο από 8θέσιο γίνεται 6θέσιο, του Ανηλίου από 5θέσιο σε 4θέσιο, της Μακρυράχης από 3θεσιο σε 2θέσιο και το νηπιαγωγείο Μακρυράχης από 2θέσιο σε μονοθέσιο. Πρόκειται για χωριά, πλούσια σε κοινωνική και πολιτιστική ζωή με αγωνιστικές παραδόσεις.

Παράλληλα τα γυμνάσια και λύκεια Ζαγοράς και Τσαγκαράδας 1 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων υπολειτουργούν και δεν μπορούν να δώσουν πλήρες ωράριο διδασκαλίας στις τάξεις. Απαιτείται η στελέχωση με καθηγητές βασικών ειδικοτήτων, όπως φυσικών, χημικών, φιλολόγων, πληροφορικής. Λείπουν βασικά βιβλία των μαθητών.

Η υποβάθμιση των σχολείων μας δημοτικών – γυμνασίων και λυκείων αποτελεί χτύπημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ανάγκη των νέων ανθρώπων για ολόπλευρη μόρφωση.

Η συγκυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τις επιπτώσεις που θα έχει η υποβάθμιση στην κοινωνική ζωή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Ειδικότερα για την ερήμωση των χωριών με την απομάκρυνση των σχολείων από αυτά, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια, για την ενίσχυση του αποκλεισμού των παιδιών των αγροτών από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτόν το σκοπό υπηρετεί και η λεγόμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που επιχειρεί η ΕΕ με την κυβέρνηση: Την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας, την αλλοίωση του χαρακτήρα της και την προώθηση σχολείων διαφοροποιημένων από περιοχή σε περιοχή, σχολείων της ημιμάθειας, της κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών. Σχολείων που θα επικρατεί ο «χορηγός» και η χρηματοδότηση από τους γονείς!

Καλούμε σε συντονισμένο αγώνα τους συλλόγους της περιοχής μας ώστε να μην περάσουν οι υποβαθμίσεις των σχολείων. Με αγωνιστικές αποφάσεις να καταδικάσουν την ολοένα και μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας. Η υποβάθμιση της παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει κάθε γονιό, δάσκαλο και μαθητή.
Ούτε βήμα πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση