GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα «κόκκινα δάνεια» καθυστερούν την αποστολή της τρόικας στην Κύπρο

Λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των «κόκκινων δανείων», νέα αποστολή της τρόικας στην Κύπρο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι...


Λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των «κόκκινων δανείων», νέα αποστολή της τρόικας στην Κύπρο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.
Ο κ. Γεωργιάδης είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους του ΔΝΤ και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για οικονομικά θέματα, Κρίστοφερ Σμαρτ.
Στις συναντήσεις του, όπως επεσήμανε, υπογράμμισε το γεγονός ότι παρά το «αδιέξοδο» με τα «κόκκινα δάνεια» και τις εκποιήσεις, δεν μπορεί να αναδειχτεί το συγκεκριμένο θέμα ως «μείζον» της κυπριακής οικονομίας.
Ειδικά στις συναντήσεις του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι συνομιλητές του υπογράμμισαν την «στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Κύπρου για μια σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «κάποιες καθυστερήσεις» ήταν επόμενο να σημειωθούν μέσα στο «δύσκολο πρόγραμμα» των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι το «σημαντικότερο στοιχείο» είναι ότι «η γενικότερη προσπάθεια για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με τους οποίους συζήτησε τα «επόμενα βήματα» ανάπτυξης δραστηριοτήτων της Τράπεζας στο νησί.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου αναχωρεί σήμερα από την αμερικανική πρωτεύουσα για το Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση