GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις! Με επιστολή ο Σαμαράς ζητά απεμπλοκή από το ΔΝΤ...

Επιστολή με την οποία θα ζητά τη διακοπή του προγράμματος του ΔΝΤ θα στείλει στην Κριστίν Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίν...

Επιστολή με την οποία θα ζητά τη διακοπή του προγράμματος του ΔΝΤ θα στείλει στην Κριστίν Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των στρες τεστ των τραπεζών, στις 26 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφέρει την ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-16.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Αθήνα θα διεκδικήσει μία υβριδική προληπτική γραμμή πίστωσης από την Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της ότι θα εφαρμόσει ένα ελληνικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, μέσω επίσημης επιστολής προθέσεων.
Ειδική αναφορά στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ περί προληπτικής στήριξης της χώρας μας έκανε την Παρασκευή από τη Βουλή ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αναφέρθηκε σε νέο μνημόνιο αλλά στο ενδεχόμενο μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ώστε να είναι ασφαλέστερη η έξοδός της στις αγορές.
Συμπλήρωσε πως τίποτα σχετικό δεν έχει αποφασιστεί και πως το ζήτημα θα συζητηθεί στη σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου ο Γκίκας Χαρδούβελης θα συναντηθεί με την κ. Λαγκάρντ την Κυριακή.
«Σίγουρα δεν μιλάμε για μνημόνιο, αλλά για μετά-μνημόνιο», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς. Προσέθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις «θα συνεχιστούν», αλλά «θα είναι μεταρρυθμίσεις που θα έχουμε προτείνει εμείς».
Εν τω μεταξύ, επιμένει το στέλεχος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν στη γραμμή Λαγκάρντ ότι θα ήταν χρήσιμη η ανάληψη ενός προληπτικού προγράμματος από την Ελλάδα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε επισφαλή την πρόσβαση στις αγορές λόγω της ανόδου των ελληνικών σπρεντ.

H έξοδος σε τέσσερα βήματα
Ειδικότερα, η έξοδος από το μνημόνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις που είναι οι εξής:

1. Επιστροφή των κεφαλαίων που θα παραμείνουν στο ΤΧΣ, ύψους 9-10 δισ., προκειμένου να περιοριστεί το δημόσιο χρέος και, συνεπώς, η απαίτηση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που περιλαμβάνονται στο ισχύον πρόγραμμα
2. Επιστολή του κ. Α. Σαμαρά προς το ΔΝΤ όπου, επισήμως, θα ζητεί τη διακοπή του τρέχοντος προγράμματος, με ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-16
3. Ωρίμανση των συζητήσεων με την ευρωπαϊκή πλευρά, προκειμένου η Αθήνα να εξασφαλίσει μια «υβριδική» προληπτική γραμμή πίστωσης που θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα έναντι των αγορών
4. Έναντι της χρηματοδοτικής στήριξης, η Αθήνα θα αναλάβει δεσμεύσεις μέσω συγκεκριμένου και μετρήσιμου σχεδίου, το οποίο θα κοινοποιηθεί επισήμως σε Ε.Ε. και ΕΚΤ μέσω επίσημης επιστολής προθέσεων («letter of intent»).

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι πληθαίνουν οι φωνές των Ευρωπαίων που κρίνουν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ενώ κοινή συνισταμένη των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων και στελεχών του ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα πέτυχε περισσότερα στο σκέλος ιδίως της δημοσιονομικής προσαρμογής και βρίσκεται μπροστά από το πρόγραμμα.
Πρόκειται για δηλώσεις που ενισχύουν την προσπάθεια της χώρας να απαλλαγεί από το μνημόνιο, ενώ τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καθημερινή, ετοιμάζει την εν λόγω επιστολή που θα στείλει στην κ. Κριστίν Λαγκάρντ και θα ζητάει την απεμπλοκή από το ΔΝΤ.
Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια

  1. Η Γερμανία λέει αντίο τις προβλέψεις της οικονομίας της... ΤΕΛΟΣ οι επευφημίες της..

    Η διάθεση της γερμανικής οικονομίας χειροτερεύει..Ένας λόγος είναι η κρίση Ουκρανία η αυστηρή λιτότητα στην Ευρωζώνη της αδικίες του Χόνγκ Κόνγκ.. ΒΑΛΤΕ και από δίπλα τους ναζί, τους τζιχατζηστες και τον εμπολα και θα έχετε ένα μίγμα που σκοτώνει την παγκόσμια οικονομία ,οι μεγαλύτεροι οικονομικοί κίνδυνοι είναι πιο κοντά.

    1).Η οργάνωση της βιομηχανίας των χωρών του ΟΟΣΑ και το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών RWI και IWH μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης τους για τη Γερμανία ήδη στο 1,5 τοις εκατό. Στην ίδια κατεύθυνση μάλλον θα πάει όλο το έτος… Ιδιαίτερα συναρπαστικό θα είναι στα τέλη του Οκτωβρίου, τα στοιχεία που παρουσιάζονται για το τρίτο τρίμηνο. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο η γερμανική οικονομική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,2 τοις εκατό...!!!!

    2).Τίποτα δεν βρέθηκε θετικό για τη Γερμανία για να δει μια μικρή ανάπτυξη , λέει ο Jörg Zeuner, Chief Economist της KfW τραπεζικού ομίλου… Μια νέα πτώση των γειτονικών χωρών είναι πολύ πιθανή . "νομίζω ότι το 2015 η Ευρώπη θα είναι πάλι σε ύφεση."...."Η Ευρώπη είναι ακόμη σε χειρότερη ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ από ό, τι πιστευόταν αρχικά"


    3).Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γερμανίας είναι η αδυναμία των ευρωπαίων γειτόνων της… "Η Ευρώπη είναι ακόμη χειρότερη ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ από ό, τι πιστευόταν αρχικά," λέει ο Zeuner. "Η μηδενική ανάπτυξη της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι το κύριο θέμα."..Το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιταλία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο ΑΠΟ την αρχή της κρίσης . Και στη Γαλλία, η ψυχολογία των καταναλωτών παραμένει σε χαμηλό του 86%....

    4).Το όλο πρόβλημα της Ευρώπης είναι ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, η διαπλοκή, οι ανώνυμες εταιρίες ΚΕΛΥΦΟΣ ,και η παραοικονομία....Η Ελλάδα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η 2η μεγαλύτερη παραοικονομία ΤΟΥ πλανήτη μετά το ΜΕΞΙΚΌ, δεν τολμά να τα βάλει με 50-100 ολιγαρχίες, έτσι φορολογεί αλόγιστα τους πάντες και τα πάντα ,ΟΤΑΝ εμείς ξέρουμε ότι από το 2011 έχουν φύγει 261 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους του κόσμου…. Οι αριθμοί δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση τον Αθηνών έχουν υπό έλεγχο τις παράνομες χρηματοοικονομικές ροές… Το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει διαρθρωτικές αδυναμίες που το καθιστούν εξαιρετικά επιρρεπείς στη διαφθορά..

    5).Υπάρχουν ανώνυμοι λογαριασμοί, ανώνυμα ιδρύματα και εταιρείες κέλυφος τον οποίον τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που κανείς δεν ξέρει Η δεν θέλει να ξέρει η Ελληνικές αρχές δεν συνεργάζονται με Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ που κατά την άποψη μας είναι οι κυψέλες που μαζεύουν την παγκόσμια νομιμοφανή διαφθορά..


    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6).Η αλήθεια που παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς στους ΛΑΟΥΣ της είναι ψεύτικη και τους φορτώνουν με φόρους ΌΤΑΝ οι κυβέρνησης ξέρουν ότι τα χρήματα κλάπηκαν ..Οι ΛΑΟΊ δεν το καταλαβαίνουν ακόμα αυτό και είναι φυσικό να αντιδρούν μόνο για τους φόρους , όμως αυτό δεν βγάζει πουθενά αν δεν πιαστεί οπό την ριζά του το κακό, σε αυτό το δρόμο κινείτε η παγκόσμια τράπεζα μαζί με της οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές Ευρωπαϊκές Κυβέρνησης και ελπίζουμε να μην αργά..
    Για σκεφτείτε σε μια μικρή ( πτωχευμένη-κλεμμένη) χώρα όπως είναι η Ελλάδα να υπάρχουν 261 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους και τι δυστυχία προκαλεί όταν οι κυβερνώντες παραμένουν μόνο σε διαπιστώσεις και σε ΘΑ…

    Υ.Γ..Φανταστέ την Ελλάδα ως ένα οχυρό με δυο πύλες μια στην ΔΕΞΙΑ πλευρά του , και μια στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ πλευρά του και το όποιο πολιορκείτε από παντού, στην μια πύλη έχουν που έχουν μαζευτεί οι λεγόμενοι ΔΕΞΙΟΙ με τα οφίτσια τους, στην άλλη οι λεγόμενοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ με τα οφίτσια τους όμως η επίθεση γίνεται από παντού από τον εχθρό , έτσι καταρρέει η ΔΕΞΙΑ πύλη μπαίνει ο εχθρός και λεηλατεί το οχυρό και αντί να τρέξουν από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ πύλη να τους βοηθήσουν λένε στον μουζίκο ΛΑΟ μην φοβάστε εμείς φυλάμε εδώ την ΑΡΙΣΤΕΡΗ πύλη από εδώ δεν θα μπει κανείς !!!!..Συνθηκολογούν μερικοί από την ΔΕΞΙΑ πύλη με το εχθρός και ΜΑΖΙ καταλαμβάνουν το οχυρό …καμαρώστε τους στην βουλή και στα τηλεπαράθυρα τι μπούρδες λένε , πόσες φορές έκανες το σταυρό σου; γιατί πας στο Πάπα; Οι άλλοι θα τα σκίσουμε όλα, θα θα θα κ.τ.λ… Η αλήθεια όμως είναι ΟΤΙ θα έπρεπε να είχαμε πάει σε εκλογές ΧΘΕΣ ώστε ο πληθυσμός του οχυρού να είχε απόφαση τι θέλει αυτό το ΕΧΑΣΑΝ οι χθεσινοί και οι σημερινοί κυβερνώντες και αυτό τους κάνει πολύ επικινδύνους… γιατί τους κάνει επικίνδυνους; ΜΑ ΓΙΑ ΤΑ κυβερνητικά ΟΦΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ….Η κύρια Μπακογιάννη λέει πολλά σε άλλα σύμφωνο και σε άλλα διαφωνώ ,όμως είπε ΕΝΑ πολύ σωστό που όποιος το έλεγε παλαιοτέρα του έριχναν ΠΕΤΡΕΣ, έχω φάει πολλές, ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ .. Όμως οι συμβουλάτορες θα πρέπει να θυμίσουν στην κύρια Μπακογιάννη ότι με την σημερινή ηγεσία της ΔΕΞΙΑΣ πύλης και χωρίς εκλογές για να γίνει αυτό που θέλουν νομίζω πολλοί από τον ο πληθυσμό τους οχυρού ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ και να αφήσει τον άτυπο κηρυγμένο εμφύλιο και πάει στης πολεμίστρες δεν θα επιτευχτεί ..Με ποιους με ΓΑΠ; με Σαμαρά; με Βενιζέλο; η με αυτούς που κάνουν κάθε ημέρα απόλυτο τηλεπόλεμο για τα οφίτσια τους; Με όλη την εκτίμηση ξεχάστε το κύρια Μπακογιάννη και όλοι που ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ..Αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει ΧΘΕΣ και το ξέρετε…

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση