GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες στα σύνορα με τον Λίβανο

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια «περιπολίας ρουτίνας» όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην ισρα...


Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια «περιπολίας ρουτίνας» όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων με το Λίβανο, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο ισραηλινός στρατός απάντησε στο περιστατικό αυτό με βομβαρδισμούς πέραν των συνόρων. Το Γερμανικό Πρακτορείο αναφέρει ότι μια εκπρόσωπος του στρατού δεν επιβεβαίωσε επισήμως την κίνηση αυτή.
Μία πηγή προσκείμενη στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι από το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου κοντά στο χωριό Καφρ Σεμπάα, τραυματίστηκαν 3 στρατιώτες.
Τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου, μετάδωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή, ωστόσο αξιωματούχοι της Βηρυτού δεν προέβησαν σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι άνοιξε πυρ κατά δύο ανθρώπων οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα από τον Λίβανο.
Από την πλευρά του Λιβάνου, μια πηγή των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε στα σύνορα από πυρά τα οποία προήλθαν από το ισραηλινό έδαφος.
Οι Φάρμες της Σεμπάα, μια ορεινή διαφιλονικούμενη περιοχή 25 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα τριεθνή σύνορα Λιβάνου, Συρίας και Ισραήλ, είχαν καταληφθεί από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 και συνεχίζουν ως και σήμερα να αποτελούν αιτία προστριβών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην περιοχή σημειώνονται συχνά επεισόδια κατά μήκος της γραμμής που χάραξε ο ΟΗΕ για να οροθετήσει τα σύνορα μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τις περιοχές που κατείχε επί 22 χρόνια στον νότιο Λίβανο το έτος 2000.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση