GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Μώραλη στην Παλαιά Κοκκινιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς όπου παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα απ...



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς όπου παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη, σφοδρή νεροποντή. Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, οι οποίοι αναγνώρισαν το γεγονός ότι ο Δήμος είχε μεριμνήσει για τον καθαρισμό των φρεατίων, που όμως δεν ήταν ικανά να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά γεγονός που οφείλεται στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων στη ευρύτερη περιοχή.

Αυτό δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος να είναι το θέμα που θα θέσει άμεσα στους αρμόδιους φορείς και στην κεντρική Κυβέρνηση, που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Πειραιά.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη της Περιφέρειας με το Δήμο Πειραιά και τους όμορους Δήμους, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική για την οριστική επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τεχνικά κλιμάκια του Δήμου που είχαν αναλάβει την ενημέρωση των κατοίκων και την καταγραφή των ζημιών στις οικίες. Στην περιοχή μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό (επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο) στο οποίο περιγράφονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πληγέντες δημότες. Από νωρίς το πρωί σε ολόκληρη την πόλη και ειδικά στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς βρίσκονται υπάλληλοι από την Καθαριότητα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες που φροντίζουν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα λειτουργεί στο Δήμο ειδική τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των πληγέντων δημοτών (2131601802-2131601866).

Μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που βρίσκονταν στην περιοχή:

"Μεγάλη καταστροφή έγινε στην Κοκκινιά και ο κόσμος διαμαρτύρεται δικαιολογημένα. Και όταν καταστρέφεται η περιουσία του, ο κόσμος θα στρέφεται εναντίον όλων. Το καταλαβαίνω και είναι το αυτονόητο. Εδώ είναι μια περιοχή που το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται επί δεκαετίες, ήταν ένα ποτάμι που κατέβηκε από τη Νίκαια και το Βώκο. Επαναλαμβάνω, όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο Δήμος διαθέτει λιγοστά μέσα για να μπορεί να παρέμβει σε τέτοιους είδους καιρικά φαινόμενα. Δεν μιλώ για ηπιότερα φαινόμενα τα οποία ο Δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Είμαι 55 μέρες Δήμαρχος και θα μπορούσα εύκολα να πω ότι φταίνε οι προηγούμενοι, δεν είναι όμως αυτή η λογική μου. Αυτό ήταν ποτάμι, το είδατε και εσείς, το νερό που κατέβηκε δεν μπορούσε να απορροφηθεί από τα φρεάτια του Δήμου. Είναι θέμα αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Η Κοκκινιά υποδέχεται αυτά τα νερά, από όμορους Δήμους, τα οποία καταλήγουν εδώ.
Όλα τα συνεργεία του Δήμου από χθες το βράδυ ήταν στους δρόμους. Κάναμε το πρωί μια ευρεία σύσκεψη, βγάλαμε τα συνεργεία τόσο ο Δήμος όσο η Περιφέρεια. Ως Δήμος είμαστε υπεύθυνοι να καταγράψουμε ζημιές σε οικίες και η Περιφέρεια σε καταστήματα. Είμαστε έξω για να καταγράψουμε τα προβλήματα και ελπίζω να τηρηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι άμεσα θα αποζημιωθούν οι άνθρωποι που εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης υφίστανται άλλη μια ταλαιπωρία. Αυτό μπορώ να πω με ρεαλισμό και σοβαρότητα. Να πούμε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό μόνο με ενέργειες του Δήμου δεν γίνεται, όσο και αν ακούγεται κυνικό, αυτή είναι η κατάσταση. Αν δεν παρέμβει η κεντρική εξουσία, η Περιφέρεια και οι Δήμοι όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το θέμα, θα έχουμε δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση