GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάββατο: Συλλαλητήριο για το Κομπάνι

Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση του Αγγλικού και η εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 5μ.μ Παγκόσμιο Συλλαλητήριο εναντί...

7107_658719714244365_1245358073494686511_n

Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση του Αγγλικού και η εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 5μ.μ
Παγκόσμιο Συλλαλητήριο εναντίον της ISIS – για το Kobanê – για την ανθρωπότητα!
Ημερομηνία: 1 Νοεμβρίου 2014

Η ISIS έχει ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία, σε πολλά μέτωπα, ενάντια στην κουρδική περιοχή του Kobanê, στη βόρεια Συρία. Αυτή είναι η τρίτη επίθεση της ISIS εναντίον του Kobanê από το Μάρτιο του 2014. Δεδομένου ότι οι προηγούμενες δύο επιθέσεις ήταν ανεπιτυχείς, η ISIS πλέον επιτίθεται με ισχυρότερες δυνάμεις και θέλει να καταλάβει το Kobanê.
Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι Κούρδοι στο Δυτικό Κουρδιστάν (Rojava) εγκαθίδρυσαν ένα σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης με τη μορφή τριών καντονιών. Ένα από τα τρία καντόνια είναι αυτό του Kobanê. Στο Βορρά βρίσκονται τα τουρκικά σύνορα, ενώ από όλες τις άλλες πλευρές το Kobanê περιβάλλεται από περιοχές ελεγχόμενες από την ISIS. Η ISIS έχει προσεγγίσει τα όρια του Kobanê, χρησιμοποιώντας βαριά όπλα, κατασκευασμένα στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απειλούνται από την πιο βάναυση γενοκτονία στη σύγχρονη ιστορία. Οι άνθρωποι του Kobanê προσπαθούν να αντισταθούν με απλά όπλα εναντίον των βίαιων επιθέσεων των τρομοκρατών της ISIS, μόνο με τη συνδρομή των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας του Δυτικού Κουρδιστάν, YPG και YPJ, αλλά χωρίς διεθνή βοήθεια.
Γι' αυτό, ένα παγκόσμιο συλλαλητήριο εναντίον της ISIS – για το Kobanê – για την Ανθρωπότητα είναι ζωτικής σημασίας.
Η λεγόμενη διεθνής συμμαχία ενάντια στην ISIS, δεν έχει βοηθήσει την κουρδική αντίσταση αποτελεσματικά, παρά το ότι είναι και η ίδια μάρτυρας της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττεται εναντίον του Kobanê. Δεν έχει εκπληρώσει τις πραγματικές διεθνείς νομικές της υποχρεώσεις. Μερικές από τις χώρες του συνασπισμού, ιδιαίτερα η Τουρκία, είναι μεταξύ των οικονομικών και στρατιωτικών υποστηρικτών των τρομοκρατών της ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.
Γι' αυτό, ένα παγκόσμιο συλλαλητήριο εναντίον της ISIS – για το Kobanê – για την Ανθρωπότητα είναι ζωτικής σημασίας.
Αν ο κόσμος θέλει δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να στηρίξει την κουρδική αντίσταση στο Kobanê. Η δημοκρατική αυτονομία στη Rojava υπόσχεται ένα ελεύθερο μέλλον για όλους τους λαούς της Συρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το «Μοντέλο της Rojava» -το κοσμικό, μη-θεοκρατικό, δημοκρατικό σύστημα της Rojava, είναι το μοντέλο που εφαρμόζει την ενότητα μέσα στην πολυμορφία.
Δραστε τώρα!
Είναι καιρός να δώσουμε στους παγκόσμιους παίκτες το λόγο να σκεφτούν διαφορετικά.
Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο Kobanê. Βγείτε στους δρόμους και διαδηλώστε.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο Παγκόσμιο Συλλαλητήριο για το Kobanê.
Υποστηρίξτε την αντίσταση ενάντια στην ISIS – για το Kobanê – για την Ανθρωπότητα



Περιοδικό Άρδην - Εφημερίδα Ρήξη
http://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση