GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απελευθερώθηκε ζευγάρι Γερμανών ομήρων

Το ζευγάρι των Γερμανών ομήρων που απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες αιχμαλωσίας στα χέρια ισλαμιστών της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ...

Το ζευγάρι των Γερμανών ομήρων που απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες αιχμαλωσίας στα χέρια ισλαμιστών της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ στη ζούγκλα των νότιων Φιλιππίνων αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς στη πρωτεύουσα Μανίλα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού επιτελάρχη του στρατού των Φιλιππίνων οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον των μαχητών της Αμπού Σαγιάφ, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν και άλλους ομήρους που πιστεύεται ότι κρατούνται από τους ισλαμιστές.

Οι μαχητές της Αμπού Σαγιάφ ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν τους ομήρους έναν 72χρονο άντρα και μια 55χρονη γυναίκα στην πόλη Πατικούλ στο νησί Γιόλο 1000 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα, αφού πρώτα έλαβαν λύτρα ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμπού Ραμί εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό DXRZ στη πόλη Ζαμποάνγκα ανέφερε ότι οι διαπραγματευτές για την απελευθέρωση των ομήρων κατέβαλαν το σύνολο του ποσού που είχε απαιτήσει η οργάνωση.

«Έχουμε λάβει τα λύτρα 250 εκατομμύρια πέσος, (5,6 εκατομμύρια δολάρια) δεν είναι ούτε ένα σεντάβο (υποδιαίρεση του πέσος) λιγότερο» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίο οι μαχητές έχουν χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν για να κάνουν δηλώσεις.

Σε μια φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός των Φιλιππίνων διακρίνεται το ζευγάρι των πρώην ομήρων χαλαρό να φορά καθαρά ρούχα, και να συνομιλεί με στρατιωτικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους σε ένα γραφείο στο στρατόπεδο της πόλης Ζαμποάνγκα όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικό check-up.

Το ζευγάρι των Γερμανών έπεσε θύμα απαγωγής τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ταξίδευε με ένα γιοτ από τις δυτικές Φιλιππίνες προς τη Βόρνεο.

Οι μαχητές της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ είχαν απειλήσει να σκοτώσουν τους δυο ομήρους εάν δεν τους καταβάλλονταν τα λύτρα.

Η οργάνωση είχε επίσης απαιτήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει την στήριξή της προς το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος εκτελεί αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση