GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδει η Χάγη ότι το υποβρύχιο στη Βαλτική είναι ολλανδικό

Ο ολλανδικός στρατός διέψευσε σήμερα ότι το μυστηριώδες υποβρύχιο που αναζητεί το σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό στη Βαλτική του ανήκει μ...


Ο ολλανδικός στρατός διέψευσε σήμερα ότι το μυστηριώδες υποβρύχιο που αναζητεί το σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό στη Βαλτική του ανήκει μετά τους σχετικούς ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Το ολλανδικό υποβρύχιο δεν εμπλέκεται και δεν είμαστε αναμιγμένοι στις επιχειρήσεις έρευνας» που διεξάγονται από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας Μάρνες Φίσερ.
«Συμμετείχαμε σε μια άσκηση με τη Σουηδία και πολλά πολεμικά σκάφη, αλλά τελείωσε την Τρίτη, την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε η Φίσερ, διευκρινίζοντας πως το υποβρύχιο Bruinvis μετέβη στη συνέχεια στο Ταλίν, όπου βρισκόταν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Λίγο νωρίτερα, μια πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας την οποία επικαλέσθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ είχε "συστήσει" στη Στοκχόλμη να ζητήσει «πληροφορίες από τη διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της Ολλανδία».
«Είναι ένα ολλανδικό υποβρύχιο Bruinvis που εκτελούσε την περασμένη εβδομάδα» γυμνάσια, «περιλαμβανομένων αναδύσεων έκτακτης ανάγκης, πολύ κοντά στη Στοκχόλμη», υποστήριξε η πηγή.
Το υποβρύχιο αυτό εισήλθε την Παρασκευή στο λιμάνι του Ταλίν, της πρωτεύουσας της Εσθονίας, και θα «συνεχίσει πιθανόν σήμερα την πορεία του» για να επιστρέψει στην Ολλανδία, υποστήριξε επίσης η πηγή στο υπουργείο Άμυνας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση