GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομη φορολόγηση του φυσικού αερίου

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την παράνομη φορολόγηση του φυσικού αερίου. Ερώτηση για τη θέση της Επιτροπής αναφ...



Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την παράνομη φορολόγηση του φυσικού αερίου.
Ερώτηση για τη θέση της Επιτροπής αναφορικά με την επιβολή φορολογίας στο φυσικό αέριο στην επιχείρηση της Καβάλας «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE» έθεσε στην Ευρωβουλή ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Νότης Μαριάς.

Ειδικότερα, ζητά να γίνει γνωστό εάν η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο είναι συμβατή με την νομοθεσία της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία που καθορίζει το πλαίσιο φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων, τα ενεργειακά προϊόντα φορολογούνται μόνο όταν χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κίνησης ή θέρμανσης και όχι όταν χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες, για χημική αναγωγή ή στο πλαίσιο ηλεκτρολυτικής και μεταλλουργικής κατεργασίας.

«Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβάλει ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που στοιχίζει στην επιχείρηση, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, 8 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με δεδομένη τη χαμηλή κερδοφορία της εν λόγω επιχείρησης, η ανταγωνιστικότητά της εξανεμίζεται με κίνδυνο να κλείσει η επιχείρηση και να χάσουν τις δουλειές τους εκατοντάδες άνθρωποι» αναφέρει η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση