GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιός θα είναι ο νέος ΥΕΘΑ;

O Κύβος ερρίφθη στις 30 Οκτωβρίου η παραίτηση στο Πεντάγωνο!…Ποιός θα είναι ο νέος ΥΕΘΑ; Απόφαση – μυστήριο του Αβραμόπουλου με...



O Κύβος ερρίφθη στις 30 Οκτωβρίου η παραίτηση στο Πεντάγωνο!…Ποιός θα είναι ο νέος ΥΕΘΑ; Απόφαση – μυστήριο του Αβραμόπουλου μερικές ημέρες πρίν την Παραίτηση του απο το ΥΠΕΘΑ και αναρωτιόμαστε τι να σημαίνει άραγε η Παρουσία του Πρωθυπουργού στη φρεγάτα στην Άσκηση που θα γίνει σε βραχονησίδα του Αργοσαρωνικού (ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ -ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ ) παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ!
Καθήκοντα γενικού γραμματέα στον Αντώνη Οικονόμου με αυξημένες αρμοδιότητες!!

Η στιγμή για την παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου πλησιάζει όσο περνάει ο καιρός και σύμφωνα με τα parapolitika.gr αυτή είναι πολύ πιθανόν να κατατεθεί αμέσως μετά τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ωστόσο προχώρησε σε μία κίνηση – μυστήριο αφού μόλις χθες εξέδωσε υπουργική απόφαση για την αναβάθμιση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κάτι που έχει να γίνει από την εποχή του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου με τον Γιώργο Ζορμπά, την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Η απόφαση αυτή οδηγεί σε δύο πιθανά σενάρια:

Σε περίπτωση που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντικατασταθεί από κάποιον βουλευτή, ο νέος υπουργός θα έχει μοιρασμένες αρμοδιότητες αφού ο νέος γενικός γραμματέας είναι αρκετά ισχυρός …(δεν είναι οι ώρες για πειραματισμούς )

Η αναβάθμισή του Αντώνη Οικονόμου ωστόσο τροφοδοτεί εκ νέου τις φήμες για την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείο από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ωστόσο έχει ήδη πολλές υποχρεώσεις οπότε η παρουσία ενός γενικού γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες του λύνει τα χέρια.

Το δεύτερο σενάριο βέβαια ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Αντώνης Οικονόμου είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού.(parapolitika.gr)
Σχόλιο από το Veteranos.gr : Η Καθοριστική Ημερομηνία για την Παραίτηση του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου είναι η 30 Οκτωβρίου και το Σενάριο είναι Τακτικό!Zubr-Class-Hovercraft-photos24
To σενάριο που θέλει τον Σαμαρά ώς νέο ΥΕΘΑ ενισχύεται και από την παρουσία του την ίδια ημέρα στη Φρεγάτα από όπου θα παρακολουθήσει την άσκηση που θα διεξαχθεί στον Αργοσαρωνικό παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ!

Ο Αβραμόπουλος έχει κάνει την εισήγησή του στον Σαμαρά και θα του έχει έτοιμες τις Λύσεις …Καθόλου τυχαίο ότι υπάρχει η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Οικονόμου και Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου που από ότι όλα δείχνουν ,τη εκλογή του στην Ε.Ε είναι παραπάνω από σίγουρη και δεν πρόκειται να έχουμε αλλαγές μέχρι και την αναχώρησή του από το Πεντάγωνο το 2015 οπότε και η αρχή της θητείας του στην Ε.Ε10653642_10152716518822389_6013149990183475475_n
Ο Σαμαράς μπορεί αναλαμβάνοντας το ΥΠΕΘΑ να ανεβάσει το ηθικό στο Στράτευμα ,κάτι που σήμερα χρειάζεται επειγόντως και ίσως ήρθε η ώρα η πολιτεία να εννοήσει τα υποσχόμενα στα Στελέχη που δεν είναι ντέ και καλά μόνο τα χρήματα που πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουν …Ούτε βέβαια ήταν τυχαία η Παρουσία του στον ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014″ , και το μοίρασμα των 10ήμερων αδειών !

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η αναβάθμιση του ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλου που έδειξε ότι και κοντά στο Στράτευμα είναι και γνωρίζει και πρόσωπα και πράγματα!

Αν αναλογιστούμε ότι όμως ότι και ο Αβραμόπουλος δεν είναι από τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους εκκρεμότητες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέλει να παίξει ρόλο που θα τον βάλει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει τα μέγιστα στην Ε.Ε… και μπορεί να το πετύχει και με την τοποθέτηση του Στρατηγού Κωσταράκου στην Ε.Ε όπου δεν υπάρχουν Αμερικανοί και Τούρκοι που θα βάλουν Βέτο στην εκλογή του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ!

Η εκλογή του Έλληνα ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από Γερμανούς και Γάλλους …

Στα Ελληνικά Δεδομένα τώρα ίσως και κάποιοι να απογοητευθούν , αλλά αν το καλό σκεφτούν θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι γιατί απομακρύνεται όπως όλα δείχνουν το κοντινό ΚΥΣΕΑ ,γιατί μπορεί να υπάρχουν οι προτάσεις για ανέβασμα στην Ιεραρχία ,αλλά υπάρχουν και οι «Αποστρατίες και μάλιστα αυτή τη φορά Οριστικές !» Όπου δύσκολα ξαναγυρνάς στον ιδιωτικό βίο αν μάλιστα έχεις συνηθίσει σε άλλα !

Εξάλλου οι καθημερινές και διαρκώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις στο Αιγαίο δεν επιτρέπουν πειραματισμούς και χρόνους προσαρμογής και η Στρατιωτική Ηγεσία δείχνει να έχει βρει την περπατησιά της τουλάχιστον στα επιχειρησιακά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση