GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατούλης για εκλογές ΙΣΑ: Χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση…

Συναντήσεις με νέους γιατρούς, φίλους και συναδέλφους, έχει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες ο προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κα...


Συναντήσεις με νέους γιατρούς, φίλους και συναδέλφους, έχει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες ο προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής της παράταξης ΔΗΚΙ – ΙΣΑ εν όψει των εκλογών στον ΙΣΑ που πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή και θα συνεχιστούν την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.
Οι εκλογές αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των νέων συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί.
Σύνθημα του κ. Πατούλη για αυτή τη «μάχη» είναι ότι «στις 12 και 13 Οκτώβρη ψηφίζουμε για το μέλλον, για τους νέους, για την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού».
Διαβάστε άρθρο του Γιώργου Πατούλη
«Οι αποσπασματικές και χωρίς σχεδιασμό διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στο χώρο της υγείας έχουν δημιουργήσει ένα ασταθές περιβάλλον μέσα στο οποίο ο γιατρός νιώθει ανασφάλεια και απαξίωση, ενώ εξαθλιώνεται οικονομικά, με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν την προστασία της υγείας τους από τις λεηλατημένες τσέπες τους.

Για τους γιατρούς είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη διαμόρφωσης συνθηκών που θα τους επιτρέπουν να ασκούν το λειτούργημά τους, με αξιοπρέπεια προς όφελος και του ασθενούς και του δημοσίου.
Επιπλέον απαιτείται επειγόντως μέριμνα για τους νέους γιατρούς που μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, με τη μετανάστευση να έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και πληγή. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα τέτοια που θα τους κρατήσουν στη χώρα τους η οποία έχει πληρώσει για να τους εκπαιδεύσει.
Για τo Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.ΚΙ. – ΙΣΑ οι εκλογές της 12ης-13ης Οκτωβρίου 2014 είναι οι κρισιμότερες από την εποχή της μεταπολίτευσης, γιατί διεξάγονται σε μια περίοδο όπου ο χώρος της Δημόσιας Υγείας αλλά και το λειτούργημα των ιατρών κυριολεκτικά βρίσκονται στο κρεβάτι του «Προκρούστη».
Σήμερα που αποδομείται ο,τι απέμεινε από το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, οδηγούμεθα σε λειτουργική κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων, με τις αποδοχές των γιατρών να μειώνονται διαρκώς.
Η διαπόμπευση και ο διασυρμός του συνόλου του Ιατρικού Σώματος, απαιτεί μια ισχυρή εκπροσώπηση ώστε να έχει συνέχεια ο ανένδοτος αγώνας μας ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα που ισοπέδωσαν ο, τι απέμεινε στο χώρο της υγείας.
Την τριετία που λήγει, ως πλειοψηφούσα παράταξη Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι.-ΙΣΑ στον ΠΙΣ και στον ΙΣΑ, παλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Εγινε αγώνας δρόμου σε καθημερινή βάση, για να αντιμετωπιστεί μια καταιγίδα σφαγιαστικών μέτρων, ευρισκόμενοι σε συνεχή εγρήγορση, προσπαθώντας πολλάκις κυριολεκτικά, πυροσβεστικά να σβήσουμε τις αλλεπάλληλες εστίες φωτιάς, που άναβαν τα υγειοκτόνα μέτρα που επέβαλε η Τρόϊκα.
Με μπαράζ παρεμβάσεων που ξεπερνούν τις 1.300 στα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, την παρουσία μας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τις αναρίθμητες προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά υγειοκτόνων νομοθετημάτων, πετύχαμε να διασώσουμε σημαντικά κεκτημένα.
Eίμαστε η παράταξη που πέτυχε με τους αγώνες που έδωσε τα τρία προηγούμενα χρόνια να ανατρέψει πολιτικές και αποφάσεις που θα είχαν οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα τον ιατρικό κόσμο .
Για παράδειγμα πετύχαμε την πιστοποίηση των γιατρών- που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις- την αδειοδότιση των εργαστηρίων από τους Ιατρικούς Συλλόγους ,τη θεσμοθέτηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, το άνοιγμα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς κ.α
Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας ενωμένοι σε δύο μέτωπα:
-δυναμική διεκδίκηση λύσεων στα επιδεινωθέντα προβλήματά μας
-οργάνωση αρραγούς γραμμής άμυνας ενάντια στη συνεχιζόμενη λαίλαπα ενάντια στα κεκτημένα που με αγώνες το Ιατρικό Κίνημα κατοχύρωσε.
Θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στο πλευρό των Νέων Γιατρών, που οδηγήθηκαν από τα εξοντωτικά μέτρα στην ανεργία και την υποαπασχόληση ωθούμενοι στη μετανάστευση.
Θα συνεχιστεί ο αγώνας μας ενάντια στις αποτρόπαιες πολιτικές που οδηγούν στον επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, θύματα των πειραματισμών του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση